UAV-uri romanesti: aplicatii

Hirrus UAV - Sursa: TeamNet.ro

Hirrus UAV – Sursa: TeamNet.ro

TeamNet International, compania care impreuna cu AFT a dezvoltat UAV-ul Hirrus, a organizat un concurs de selectie a celor mai bune idei de aplicatii a tehnologiei UAV, destinat studentilor, masteranzilor sau doctoranzilor. Castigatorii programului numit “Eye in the Sky” au primit posibilitatea de a folosi Hirrus pentru punerea in practica a aplicatiilor in cadrul proiectelor academice.

Asa cum era de asteptat, tinand cont de mediul de provenienta al concurentilor, ideile au fost suprinzatoare. Lista celor 7 proiecte castigatoare poate fi gasita pe site-ul TeamNet.

TeamNet mai organizeaza alte doua programe care folosesc suportul Hirrus, primul are ca scop tehnologia procesarii imaginilor si este numit “Sky Sensor” iar al doilea, numit “Autonomous UAVs” isi propune dezoltarea unei platforme de control care sa necesite o interventie cat mai mica din partea operatorului uman. Impreuna cu “Eye in the Sky”, programele fac parte din platforma de cercetare dedicata mediului universitar “Think+Do” a TeamNet.

E pur si muove!

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.