S’il vous plaît, Messieurs. Episodul 2

Pomanagii loveste din nou: strategia MApN pe anul 2016 a primit cuvantul de cod bogdaproste.

La o consultare rapida, planul initiativelor strategice pe anul in curs contine doua dorinte: cea realista si cealalta.

Cea realista e enuntata corect: “Continuarea colaborării în domeniul dotării prin achiziţia unor echipamente declarate EDA (Excess Defense Articles) de către SUA.

Lui Mos Craciun i se transmite cu multa speranta: “Lansarea iniţiativei pentru constituirea unei Grupări navale NATO în Marea Neagră, denumită generic Flotila Aliată în Marea Neagră / Black Sea Flotilla“. “Fara costuri“. “Te rog eu mult“.

Macar nu i-au spus chiar Politia Navala a Marii Negre ci mai generic, sa nu se simta nimeni ofensat. Nici macar rusii, daca ei au Black Sea Fleet, NATO va avea Black Sea Flotilla. Dupa buget.

Both comments and pings are currently closed.

6 Responses to “S’il vous plaît, Messieurs. Episodul 2”

  1. frosty says:

    Ieri, intr-un interviu la RRA, Claudiu Degeratu spunea ca fortele armate vor mai suferi reduceri de 10-15.000 oameni. Felicitari pe toata linia – de la alegerea oamenilor la planificare si viziune strategica! Apropo, sa nu uitati sa ii mai loviti pe dusmanii lui Degeratu din cand in cand, doar stiti ce fire sensibila are, saracul…

    • admin says:

      Daca face NATO toata treaba ce nevoie ar mai fi de efective. Cel mai bine ar fi sa verse direct bugetul la NATO. Sau si mai bine, sa colecteze NATO si taxele, sa nu se mai oboseasca romanii.

      • frosty says:

        La cum ati spus-o pare ca un atac impotriva NATO si ma gandesc ca nu asta ati vrut. Si oricum, tipul nu a zis asta pentru ca ar fi pro-NATO ci pentru ca e roman. Daca nu ati inteles pana acum va explic eu: Romania a fost conceputa, chiar inainte de a se numi asa, cu multi care fura si tradeaza la varf (cat timp erau izolati, doar loco, ulterior pe oricine prindeau), cativa mai lucizi la baza, ca sa nu se darame sandramaua prea repede, caci i-ar scadea pretul de vanzare, plus poporul care tace; daca nu s-a transformat in revolutionari pana acum, probabil ca e pe cale de a se transforma intr-un grup amorf precum in sudul Italiei. Sigur, mai exista posibilitatea ca cei lucizi sa se revolte, dar cand vad ce pateste cineva care a facut-o stau cuminti.

        • admin says:

          E posibil ca multi dintre cei lucizi sa fi plecat deja. Asta reduce riscul de revolte insa scade si pretul de vanzare/cumparare.

          Sa-l numim “efectul NATO asupra Romaniei”: daca cineva iti asigura ceva pe (aparent) gratis, atunci nu mai ai nici un motiv sa investesti in acel ceva. Eu am dus doar rationamentul mai departe, sa se faca toata treaba oficial.

  2. Marius says:

    Pai la ce capabilitati are asa zisa armata ar trebui sa pastreze civilii(ca-s toti rude) plus cei 25000 de colonei si generali, strategi, comandanti de divizii si flotile aeriene/navale pe hartie. In caz de ceva sa mobilizeze forta de pensionari militari ca par a fi destui si nu se plang de dotare.