E o vreme buna de vizitat Tucsonul

In onoarea zilei care este, un film de calatorie dintr-un loc mai special. Sa speram ca biletele au fost deja cumparate.

 

Ceea ce va dorim si dumneavoastra.

Both comments and pings are currently closed.

18 Responses to “E o vreme buna de vizitat Tucsonul”

  1. gsg9 says:

    azi vine in Tara cele shese ef-sheishpce?

    acu’ ce sa zicem, orice cantitate pozitiva e mai buna decat zero…

    un nou inceput

    bune si alea, daca domnii au considerat ca nu meritam mai multe…

    capabilitati noi, AMRAAM, data linkuri, recce pods, ce’or mai fi

    cu ocazia zilei de azi sa le multzamim generatziilor de politruci mancatori de cacat de la bucharest-siti care au distrus aviatia militara si au transformat’o intr’o politie aeriana lesinata cu cateva avioane

    sa nu aiba parte de banii furati, pensii si de libertate

    sa le fie cancerul lin, atat lor cat si la toata familia lor

    Aviatorilor multa sanatate, cer senin si sa aterizeze cu bine de fiecare data

    ore de zbor si mai multe avioane cat mai moderne, daca s’o putea

    • admin says:

      orice cantitate pozitiva e mai buna decat zero” Si e doar Miercuri. Saptamana arata promitator.

      Nu sint inca 100% convins de ECM dar mai au timp sa puna pe ele cate ceva. In rest arata onorabil pentru banii care nu este.

      De acum trebuie sa se inceapa cautarile pentru urmatoarele 12, cele cu numerele 25-36. Speram sa le gaseasca in curte la Aerostar sau Craiova dar vorba aia, speram degeaba.

      • dragos says:

        cica speranta moare ultima.dar la noi e moarta din nastere.americanii au o disponibilitate la flota de f-16 c/d de 74%.avand mentenanta la botul calului, piese si bani cacalau.si o medie de viata a flotei de 23 de ani.noi cu “bunicutele” vechi de 33 de ani mare minune sa ajungem la 50%.adica 6 avioane disponibile.nu are rost sa vorbim despre alte 12.mai devreme de 2020 nu le vedem.

        • admin says:

          Pai tocmai d-aia are rost sa vorbim de urmatoarele 36. Ca daca nu vorbim acum, nu le vom primi nici macar in 2020.

          • dragos says:

            si banutii,de unde-i luam?numai armamentul si restul angaralelor papa peste un miliard pentru 36 de pasaroi batrani si obositi.

            • admin says:

              Pai de asta doar vorbim deocamdata, ca daca am fi avut banii atunci am fi cumparat deja. Ca daca nu vorbim, ii lasam sa uite. Astia trebuie tinuti pe drumul drept, sa nu se abata de la curs.

      • gsg9 says:

        Nasosul cu avioanele la mana a treia care nu’s second handuri zice ca F35 e tzinta finala, n’am putut sa 8serv daca’i creste nasul sau nu dupa afirmatzia asta

        http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21320522-avioanele-vanatoare-35-sunt-tinta-finala-programului-modernizare-aviatiei-ministrul-apararii-mihnea-motoc.htm

        Si daca se mai uita dupa hanca 12 ef sheishpce, o ramane tzinta finala 24 F16 + 24 F35 cum s’a mai discutat mai dadadadadamult?

        Bani sa fie…

        Cica azi ar sosi avioanele, ieri doar s’a dus nasosul la o ceremonie sa tina un discurs, sa dea mana si sa manance un senvis

        • admin says:

          Bani nu sint. Asta e sigur. De imaginatie, optimism si vise nu ducem lipsa. Pacat ca nu le putem monetiza. Dar daca s-a observat stiintific ca tin de foame…

          F-35 Final Destination zic ei. Daca moderam cu factorul de credibilitate, ne da ceva in jur de F-16.

          • gsg9 says:

            Bani nu sunt acum.
            Pe de alta parte si sa fie parca n’as cumpara F35 acum, l’as mai lasa sa se mai coaca vreo 10 ani.

            Si peste 10 ani or sa fie bani garla, economia duduie si e pe plus plus plus, in zece ani depasim PIBul Germaniei, or sa fie totzi satui, bani aruncatzi pe strada si n’o sa’i ridice nimeni de lehamite

            • admin says:

              Pai daca bani nu sint acum cand se tot fac imprumuturi – pentru consum- cu atat mai putin vor fi in viitor cand va trebui sa rambursezi creditele.

          • gsg9 says:

            Portocalezii vand tot, s’a dus Nasosul si i’a imbiat el cu o maslina ceva 🙂

            Cu goagal-transleit

            “The Portuguese Government is examining the feasibility of selling another twelve F-16s to the Air Force in Romania, which will receive on Wednesday the first six of 12 aircraft contracted in 2013.”

            http://sicnoticias.sapo.pt/pais/2016-09-26-Portugal-analisa-viabilidade-da-venda-de-mais-doze-F-16-a-Romenia

            • admin says:

              Nu stiu daca le vand pe ale lor sau cumpara de la americani 12 si le modernizeaza cum au facut cu cele 3. Practic, trebuie gasiti unii care sa stie sa faca MLU eftin, nu te gandi la LM si culmea e ca portocalienii sint cam si singurii acceptabili politic.
              Altfel or sa ia unele deja MLUizate sau C/D, adica teapa.

          • dragos says:

            F-35? Sa fim seriosi.daca acum au dat 700 mil.pe 12 bunicute cu armament, cat ne vor costa 24 de avioane vechi de 10-15 ani? 3-4 miliarde.de unde II iei?mare minune daca Mai cumpara 12 f-16.cu CE Mai pica in urmatorii 5 ani in 2020 vom avea vreo 20 de avioane.

        • Marius Z. says:

          Chestia cu F-35 e cu bataie dupa 2025… om mai vedea ce-o fi peste 10 ani.

          Pana atunci, F-16 va fi baza, posibil pana in 2030.

          Deci dl. Motoc ar trebui sa inteleaga ca:

          1.) 2 escadrile inseamna minim 2×16 sau 2×18, nicidecum 2×12! Fortele aeriene care se respecta au 24 de aparate/escadrila.

          2.) Tinta de achizitie F-16 ar trebui sa fie minim 2 escadrile, de preferinta 3. Si dupa intrarea in uz a F-35, tot F-16 vor fi carausii si celulel forjate la iesirile de politie aeriana. In plus, ar trebui dispersate pe macar 3-4 aeroporturi.

          3.) Costurile de achizitie la standardul oferit de portughezi sunt de 10-15 mil. euro/aparat, adica vreo 320-400mil. / esantionat pe cativa ani… ceea ce ar fi o nimica toata raportat la bugetul MApN, ala de 2% (de fapt 2,38%) promis permanent pentru “la anul”. Costurile cu menetnanta/operarea vor fi semnificative, iar disponibilitatea nu va fi una grozava, de unde ideea sa cumperi un numar cat mai mare de celule, ca sa ai ce roti la decolare dar sa renteze si o mentenanta locala, poate si aplicarea kit-urilor de upgrade tot local.

          4.) Modernizarea la un standard apropiat de V ar trebui prevazuta pana in 2025, cand va incepe pregatirea pentru F-35, daca vor sa mai opereze un F-16 cat de cat capabil din deceniul ’20 incolo. Si or sa vrea, caci F-35 va fi MUUULTTT mai SCUMP de cumparat si operat!

          5.) Formarea la o scoala de lupta aeriana gen Tucson ar trebui sa fie obligatorie macar pentru nucleul d ebaza al pilotilor de F-16, altfel aparatele noastre nu vor fi exploatate la adevarata capacitate. Avand si putine, e de dorit ca in caz de “cine ne ataca pe noi” sa le folosesti cu maximum de rezultate! Ori asta inseamna piloti formati la calitate maxima.

          • admin says:

            Nu pentru un nucleu ci pentru toti pilotii. Asta nu e optional ci, cum ai zis, obligatoriu.

          • Dan Banan says:

            Pai la 2×12 la o rata a disponibilitatii de 70% am avea o escadrila gata de lupta in orice moment. Ori asta e minimul agreat la aderare. LanceRele re-re-resapate ar fi un plus. Cat o mai fi. Cumva cumva la FA au carpit-o. Vreau sa vad cum o dreg cu fregatele, AA si infanteria mecanizata mai incolo. Si ce planuri au pe partea strict ofensiva (ma refer la Delfinul sau ceva echivalent, mie-mi plac foarte mult Type 206 ale nemtilor dac’or mai fi de vanzare/dat pe (aproape) degeaba).

          • dragos says:

            @dan.americanii au 70% disponibilitate avand o flota de f-16 cu varsta medie de 23 de ani(nu 33 ca astea),bani si piese de schimb garla,plus mentenanta loco.in cazul nostru mare minune sa treaca de 50%.daca in 2020 vom avea 24(in caz ca in 4 ani nu pierdem vreunu)operationale in orice moment vor fi cam 12.