Discret, episodul 5

Be vewy, vewy quiet... - Sursa: dailymail.co.uk

Be vewy, vewy quiet… – Sursa: dailymail.co.uk

Un singur lucru e mai rau decat adunarea islamistilor intr-un singur Stat: raspandirea lor in momentul in care vor fi infranti.
Intoarcerea musulmanilor radicalizati in tarile din Vest da ceva frisoane serviciilor de informatii iar unele din ele au decis sa nu astepte inevitabilul si sa treaca la ofensiva. Britanicii au declarat deschis sezonul de vanatoare al propriilor cetateni ce s-au alaturat ISIL.

O lista de 200 de nume, intocmita de ochii si urechile Majestatii Sale a fost transmisa bratului inarmat al aceleiasi Majestati, care va da cu piciorul in multe usi din Irak in cautarea respectivelor persoane de interes. Asta in mod public, altfel e foarte probabil ca respectivul muschi sa se flexeze si in Siria dar asta nu e ceva ce se poate admite public.

SAS-ul, ca ei se vor ocupa de detalii, opereaza deja de multa vreme in Irak asa ca locurile sint familiare insa e prima data cand se admite oficial misiunea de a elimina sau captura cetateni britanici. E foarte posibil ca asemenea operatiuni sa fi fost conduse deja, avand in vedere ca au existat cetateni britanici ce au jucat roluri foarte vizibile in masinaria de propaganda a ISIL iar unii dintre ei au disparut brusc.

Obiectivul noii misiuni este destul de clar: nici unul dintre cei 200 nu trebuie sa se mai intoarca vreodata in UK. Si daca partea cu capturarea pare a lasa ceva loc de speranta, in realitate “capturatii” nu vor fi trimisi inapoi in UK ci vor fi predati irakienilor care-i vor spanzura dupa un proces mai scurt sau mai lung, in functie de grosimea dosarului care trebuie citit.

E raspunsul perfect la problemele legate de statutul legal al celor ce au fugit din Vest si lupta impotriva lui, asteptandu-se insa la protectia din justitie conferita de cetatenie. Doar ca acea cetatenie nu inseamna mare lucru intr-o zona de razboi din Irak sau Siria si nimeni nu poate spune cu precizie ce se poate intampla acolo.

What happens in Vegas…

Both comments and pings are currently closed.

19 Responses to “Discret, episodul 5”

  1. Sweeper says:

    … stay in Vegas.

    Nu stiu daca fix SAS se vor ocupa de treb’soara asta, mai degraba cred ca se vor baga si cei din SRR. Sau vor fi niste ex-SAS, cu sprijin logistic puternic, pentru plausible deniability.

    • admin says:

      Probabil ca SAS in contextul asta e doar un nume generic pentru FOS britanic, pana la urma e denumirea cea mai cunoscuta. La fel de bine pot fi si cei din SBS.

  2. mihais says:

    Do not worry.Suedia ii primeste cu covor ros si lacrimi de pocainta pe fii lui Allah rataciti prin Raqqa.

    E samanta de babulan din greu.Iar securistii sarbi au vrut sa asasineze kosovari.Si cei frantuji pe fln-isti.Rusii in Caucaz…mai trebe zis ceva?Programul Phoenix spune ceva?Iar amu nici macar nu-i vanezi in ograda proprie,unde ai alta retea informativa.
    Iar in razboaiele din Africa sau America Latina asta era hobby-ul tuturor specialilor.
    In toate cazurile intrebarea ce se pune e simpla.Care-i folosul,cand tragi linia?Indiciu-insurgentii au cam castigat cafturile de mai sus.
    Exceptiile sunt.Fie s-a reusit o izbanda politica,cum sunt cazuri in America.Fie s-a secat mlastina in care inoata pestii.

    • admin says:

      Suedezii sint mai bizari de felul lor atunci cand se organizeaza in grupuri compacte desi pe persoana izolata sint foarte ok, rezonabili si foarte practici. Cand n-or sa mai reziste o sa apara un partid al vikingilor care o sa-i dea pe islamisti la ursi. Aia albi din Nord.

      Cat despre vanatoarea in deplasare, e mai sigura decat cea de acasa. Pana la urma preferi sa fugaresti islamistul la tine in sufragerie sau undeva unde, atunci cand se/e arunca/t in aer, nu-l aude nimeni in harababura din jur?

      Folosul e clar: cine e lovit de traznet in Irak nu mai poate pune o bomba in Londra.

      • mihais says:

        Ideea e alta.Ca sa dai islamistul hrana cuiva,trebuie sa castigi insurgenta,lucru ce e dovedit a fi nu prea lesne pt vesticii cei cu abordare blanda.Uneori mai trebuie desecata mlastina pe sistem rusesc ori sarbesc.
        Cum povestea lumea,sa vedem ce efect va avea publicarea listei.Si evident ca e bine sa-l omori in Irak,dar asta e un nimic in ploaie.Pt ca exista tot timpul etapa asta in COIN,in care fortele de securitate cauta sa-i asasineze pe rebelii notorii ce-i prind si de fiecare data se soldeaza cu un esec strategic.Indiferent de succesul tactic.

        Insurgentele sunt fenomene care au si ele mecanisme si legi,ca orice forma de conflict armat.Etapa asasinatului e cam atunci cand treaba incepe sa devina maronie rau di tat.Iar fenomenul incepe catinel-catinel sa fie scapat de sub control.

        Repet,e necesar sa-i omori.Pt ca nu poti sa-i lasi sa se desfasoare si sa ucida nevinovati.Desi pe termen lung e posibil sa fie mai putine victime daca-i lasi sa-si faca de cap.Stiu,e o chestie ce poate trezi revolta,dar razbelu e o chestie sangeroasa de fel.

        • admin says:

          Britanicii au o lunga experienta in lupta contra insurgentilor de toate natiile si culorile, cu succesele si insuccesele de rigoare dar parca au foat mai multe succese. Cel mai recent a fost conflictul din Irlanda de Nord, castigat categoric de Londra. Pe baza asta le-as de mai mult credit, sa vedem cum se descurca. Probabil ca vor mai fi atentate in UK dar e vorba de un efort pe termen lung.

  3. gsg9 says:

    astia i’au tras’o si Dianei 🙂 insa mai intai trebe sa’i si gaseasca si acolo totzi sunt maronii, nespalatzi, transpiratzi, cu barba sau fara, daca vor sa se ascunda au destule locuri unde sa se ascunda si fara sa se duca in mica britanie; n’o sa dureze mult pana o sa mai bubuie unul si pe acolo, cu tot sas’ul si cu toate camerele lor, si’au mai luat’o acum niste ani cand au impuscat degeaba un brazilian

    • admin says:

      Chestia e ca daca se ascund, au mai putin timp de altele, cum ar fi bubuiala. Fara indoiala vor mai fi “incidente” in Grosse Bretagne dar ceva mai putine decat daca i-ar fi lasat in pace. Every little helps, pre limba lor.

      Cat despre gasirea lor, banuiesc ca se va apela la HUMINT. O maslina, o aluna, un fursec.

      • gsg9 says:

        daca reusesc sa se conspire, se dau la fund, se infiltreaza si bubuie peste 5 ani sa zicem 🙂 ; si daca’i capacesc p’astia pana la ultimul din lista in mica britanie creste tanara generatzie, pe termen mediu/lung oricum vor avea probleme

        • admin says:

          Nu vorbim totusi de niste 007 ai KGB-ului ci de niste rataciti care abia au reusit sa ajunga in Siria si unii dintre ei au fost suficient de prosti sa fie prinsi pe aeroport. Dar da, or sa fie probleme in continuare insa intrebarea e ce faci sa reduci riscurile si deocamdata britsii au o idee ce poate functiona. Alternativa e sa stea si sa astepte linistiti.

          • gsg9 says:

            pai nu trebuie sa fie niste genii neintzelese de prin cheigibii, daca’s suficient de inteligentzi (si nu’s toti chiar prosti), se dau la fund o perioada si peste 5 ani se duc in vizeta in mica bretanie ori cu pasaport fals, ori cu pasaport ok suedez sau german, ori fara pasaport 🙂

            astia n’or sa’i astepte cu SASul 5 ani in stand-by sa’i lichideze, peste 5 ani or sa aiba alte treburi, creste tanara generatzie, in general la chestii d’astea de durata de ani de zile vigilentza scade si prioritatzile se schimba

            chestia 8ima e sa’i dibuiasca si sa’i rezolve acu cat e calda, insa pt asta tre sa dea de ei si nu e foarte facil cu tot HUMMINTul lor la ce vanzoleala e acum in teren

            intrucat s’a “scapat” oficial informatia in presa probabil mesajul oficial este nu venitzi incoa ca va dam la cap si aia tre sa’l citeasca de acolo pe inet si sa priceapa si sa stea cumintzi

            eniuei, treaba lor, nu mai am programate excursii prin londonSTAN in urmatorii ani si daca vin aici ai mananca irlandezele 🙂

            • admin says:

              Nu-i asteapta SAS-ul dar MI5 si GCHQ sint cu ochii si timpanele pe ei, la momentul asta au plantat microfoane la toate rudele pana la gradul trei. Ca doar asa au si facut lista. Ori sa trimiti din Siria in Londontown un localnic care sa nu poata sa ia legatura cu cei apropiati, ca sa-l ajute, e deja o reducere a riscului.

              Pe unii o sa-i pocneasca acum, altii or sa crape de cauze naturale – cat de naturale pot fi cauzele de deces intr-o zona de razboi – pe altii or sa-i aresteze prin aeroporturi si in final cand or sa ia legatura cu familia. Poate ca unii or sa-si schimbe optica si da, or mai ramane cativa willing and able sa se arunce in aer.

              Mai degraba irlandezele vor bea cot la cot pana ii vor baga sub masa ca altfel nu sint asa de fioroase cum li s-a dus vorba.

          • gsg9 says:

            chestia cu familia e la mintea cocosului si nu cred ca’s multi suficient de prosti incat sa mai contacteze si familia, adica sa speram ca sunt chiar atat de prosti, ar fi pt binele nostru 🙂 🙂 , insa parca totusi nu’mi vine sa cred ca se duc la usa la rude si intra in casa la o cafea, daca vor se gasesc metode de contactat famelia prin spalatzi de’ai lor pe creier de incredere de la “biserica” care sa nu trancane prin sufragerie

            si tzi’am zis, timpul indelungat adoarme vigilenta

            irlandezele ai mananca cu fulgi cu tot, 4 plozi in 28 de luni-flat si al cincelea pe drum si fug aia mancand pamantul de nu mai calca neam de neamul lor pe aici 🙂 🙂

            • admin says:

              In principiu asa e, timpul adoarme vigilenta, cu siguranta asa e la romani. Britsii au insa un antidot, cel putin partial: birocratia. Stabilesc ei o procedura de urmat, supervizata de un steering committee interdepartamental prin care asculta prin rotatie telefoanele, chatul, Skype-ul si Telegramul. In fiecare Joi la 5 se trage la loto un nou noros pentru saptamana viitoare. Cu cat procedura e mai plicticoasa, cu atat britzii pot sa o urmeze mai mult timp. N-au arabii rabdare cat au britsii monotonie.

              Ok, tactica e buna: vrei sa-i tii pe romani departe de Irlanda prin reclama proasta la femei. Bine gandit, scopul e nobil doar ca procedeul nu functioneaza cu cei care au dat deja pe acolo si stie, cunoaste. Ai putea spune de exemplu ca sint prietenoase si in nici un caz cele mai urate europence, e bataie mare pentru locurile fruntase.

          • gsg9 says:

            nu bre, venitzi totzi incoa, oricum deja exista varietate, aud romana, moldoveneasca de peste garla, rusa, poloneza, italiana, franceza, spaniola, germana, araba, limbi nordice si tot ce itzi mai viseaza sufletzelu, chiriile cam devin o problema

            sunt foarte prietenoase intradevar, like de la 4 in sus de prietenoase 🙂 🙂

            de urate pt mine sunt oricum in top, mi’a luat ceva timp sa ma obisnuiesc cu ele cat sa circul treaz linistit pe strada 🙂 🙂

            • admin says:

              Reverse psychology… dar asta cu impactul emigratiei romanesti asupra nivelului chiriilor europene merita studiata.

  4. Sweeper says:

    @Admin: bre, cum discutam cu fratele Mihais odata, in treb’soara asta e un proces darwinian de selectie: nepriceputii, idiotii, ghinionistii mor primii, cei care raman sunt crema, care, biensur, e trecuta prin sita pana raman aia buni. Si negri in ceru’ gurii. Si-atunci sa vezi halimai.

    @gsg9: boss, nimic nu ma tine departe de borcanu’ cu Bushmill’s. Nici macar o divizie de irlandeze boccii. In plus, mi-au auzit foile de varza ca irlandezii astia sunt un fel de veveritze, daca te apuci sa sapi pe langa vreo ferma izolata si mai parasita, asa, ai ocazia sa gasesti jucarele interesante. Mai ales in South Armagh 😀

  5. Cezar says:

    Foarte bine…..sa le pune streangul de gat la toti, ca nu are rost sa vina sa mai omoare oameni si pe aici, prin Europa!

    Astia nu-s oameni, sunt brute ordinare….

  6. MVSTELIDAE says:

    Eu cred că legal nu-i pot preda. Nu poţi preda o persoana unde nu i se respectă măcar minimul din ce prevede legislaţia din ţara mamă, drepturile fundamentale.
    Ori pedeapsa cu moartea nu cred că-i reglementată în UK.

    Doar dacă o fac pe sub mână şi îi „prind” în Siria sau Irak.
    Apoi, atâta timp cât exită Facebook, un site care permite orice sub soare, chiar organizare de asasinate(Că tot se plâng evreii), băieţii sunt deja acasă.

    Mai mult, probabil au deja acelaşi număr de militanţi doar într-o moscheie la întâmplare, militanţi mai precauţi, care lasă demografia să-şi urmeze cale lungă dar sigură.
    Cât timp nu iau la puricat textele, nu controlează „muftiatul” sau cum îi spune la varianta pakistaneză, arabă, Islamul o să producă ce ştie el mai bine, soldaţi fanatici pentru calif.
    Trebuie să apreciezi inteligenţa primilor califi, care au construit o doctrină politică sfântă, au combinat socialismul religiei, universalitatea creştină, cu nazismul sfânt din Tora, cu reguli simple şi utile de conduită, politică, drept, dietă, viaţă, moarte. Totul este atât de clar, simplu, avantajos pentru soldaţi, pentru ca orice om să înţeleagă, fără să se omoare prea mult cu gânditul.
    Ce bărbat mai din topor ar putea respinge islamul dacă nu-i fanaticul unei alte religii?
    Deci, mai bine ar căuta pe acasă, nu se ştie de unde sare bomba. Ăia mari maxim o să viziteze Cecenia, acasă nu cred că merg. O execuţie a lor încălcând dreptul britanic i-ar martiriza şi mai mult.