Coreenii au testat o noua racheta balistica

Hyunmoo 2C - Sursa: kjclub.com

Hyunmoo 2C – Sursa: kjclub.com

Nu e vorba de, asa cum era de asteptat, cei mai buni dintre coreeni ci de ceilalti, cei care in general nu se joaca cu rachete balistice. Si asta pentru un motiv bun, Coreea de Sud avea o intelegere cu SUA datand din 2001 pentru a nu dezvolta rachete cu raza de actiune mai mare de 300km si incarcatura utila mai mare de 500kg.

Dupa un efort diplomatic serios, coreenii au primit in 2012 acceptul SUA de a dezvolta rachete cu raza maxima de 800km si rezultatele nu s-au lasat asteptate. In 2015 a fost testata o racheta cu raza de 500km (Hyunmoo-2B) iar anul curent una cu raza de 800km (Hyunmoo-2C).

Hyunmoo-2C ar urma sa intre in dotare pana la sfarsitul anului.

 

 

Hyunmoo 2B - Sursa: vop.co.kr

Hyunmoo 2B – Sursa: vop.co.kr

 

Interesant la Hyunmoo-2B seamana ca aspect exterior cu Iskanderul rusesc iar faptul ca intre cele doua tari a mai existat o colaborare in domeniul rachetelor si viteza cu care coreenii au avansat, lasa ceva loc la presupuneri.

 

Hyunmoo-2C are deja suprafete aerodinamice de control tip canard, ceea ce sugereaza ca ar fi manevrabila pe ultima parte a traiectoriei. Poate chiar mai manevrabila decat Iskanderul rusesc.

Hyunmoo-2C - Sursa: Yonhap via AP, kjclub.com

Hyunmoo-2C – Sursa: Yonhap via AP, kjclub.com

 

Both comments and pings are currently closed.

6 Responses to “Coreenii au testat o noua racheta balistica”

  1. raster says:

    uhai bade, uhai ma,
    se duce dracului lumea asta…

    e rima oarba, in caz ca se intreaba cineva

    trump are nevoie de un conflict musai, ca altfel scade in sondaje, merkelmangalitza e in rapture still la gandul masculilor feroci din siria, politically correctnessu’ le da de lucru la ratani si le tine mintea ocupata, mai lipseste grasunu’ atomic, balabustii din india sa se cafteasca cu cianizii si ne-am scos. si de emigrat de pe planeta canci.

    cum naiba au intrat in ecuatie rusnacii tocmai in Coreea de Sud????

    PS: am uitat de Iran, tocmai ce s-au gandit ei ce misto pot sa impiedice aterizarea pe USS NIMITZ cu o drona. nu mai tziu minte unde am cetit, da’ cica e FACT, hovereau aia la 40 de m de punte, de au anulat o aterizare hamericanii…

  2. nikk says:

    este foarte asemanatoare si cu lora israeliana.iar containerul de lansare este identic.

  3. De fapt Korea de Sud are colaborari destul de bune cu Rusia, la inceputul anilor 90 au primit si un lot de T 80 MBT pe care le-au folosit in rol de agresor apoi au hotarat sa le pastreze in dotare desi au K2 si K 1 in acest moment.
    Rachetele Sol – aer de asemenea le au dezvoltate tot impreuna cu rusii asa ca nu ma astept ca si invers sa nu se fi facut transfer de tehnologie – procesoare, electronica miniaturizari ale circuitelor etc. Aici Samsung si LG sunt 2 dintre companiile foarte bine plasate….

  4. gsg9 says:

    si se pare ca inca mai testeaza la ele ca se pregatesc pt ce e mai rau cu porcusorul atomic 🙂

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-4849362/South-Korea-holds-ballistic-missile-exercise.html