Austria troleaza Airbus

H145M - Sursa: Airbus

H145M – Sursa: Airbus

Airbus, adica baietii cu Eurofighter-ul, offsetul de 200% si investigatie pe rol pentru o dauna adusa Austriei estimata la EUR1.1bil- da, chiar ei  – produc si elicoptere.

Faimosi in Romania pentru modul in care promoveaza vechile H215M, Airbus Helicopters intampina ceva rezistenta si din partea Austriei care nu uita si nu iarta – mai ales in preajma alegerilor din Octombrie.
Concret, austriecii au lansat RFI-uri pentru 12 elicoptere usoare, bimotoare, multirol. Cererile de informatii au fost transmise lui Bell, Leonardo dar si, surprinzator, Airbus Helicopters, dandu-le sperante francezilor ca, in ciuda problemelor legale, vor vinde ceva in Austria. Manevra se pare ca e o trolling pur, austriecii anuntand ca au glumit si n-ar avea vreo intentie sa-i invite pe francezi sa intre in competitia propriu-zisa, care ar fi etapa urmatoare dupa primirea raspunsurilor la RFI.

Au vrut doar sa le arate francezilor ce pierd.

Both comments and pings are currently closed.

9 Responses to “Austria troleaza Airbus”

  1. Marius Z. says:

    Pari destul de sigur ca i-au invitat degeaba… asutriecii au parca probleme cu EADS/Airbus si nu cu divizia de elicoptere.

    E putin fortat sa zici ca aia de la Airbus sunt numa’ francezi… ca doar e si MBB/Daimler-Benz in fuziunea aia, nu doar Aerospatiale. Chiar daca HQ-ul e in Franta si CEO-ul e deocamdata francez.

    Apoi H-145 e japonez la origine (MBB/Kawasaki BK 117), si produs in Germania, la Donauwörth ca si H-135. Deci le-o cam trag la nemtii lor in cazul asta…

    • admin says:

      Austriecii sint de alta parere decat tine, ei fac legatura cu divizia de elicoptere: “On 22 August, Defence Minister Hanspeter Doskozil’s political spokesman, Stefan Hirsch, was quoted in the Austrian media as saying, “It is only normal that we do not want to have any new business relationship with a company with whom we have a legal dispute … and in our view, Airbus cheated us.“

      Cat despre Airbus Helicopters ca fiind altceva decat francezi, cine a venit in Romania sa forteze nota cu H215, Merkel?

      If it looks like a duck…

      • Marius Z. says:

        Treaba austriecilor daca pentru ei tot una este Eurocopter/Airbu Heli si cu ailalti…

        La noi au venit pt. H215, ala facut la Marignane si care e transferat la noi, deci normal ca au venit francezii.

        Dar in articolul tau nu e vorba de elicoptere usoare, in speta H-145/H-135? Daca da, ar face bine Merkel sa mearga in Austria, sau nu?

        • admin says:

          Treaba austriecilor daca pentru ei tot una este Eurocopter/Airbu Heli si cu ailalti…” – Ei organizeaza achizitia deci opinia lor e un pic mai relevanta in cazul asta, nu-i asa?

          ar face bine Merkel sa mearga in Austria” S-a dus sau nu? Adica punem in balanta lucruri care s-au intamplat (Macron) cu chestii ipotetice (Merkel) si zicem ca e la fel. Vorbim dupa ce Merkel se duce in Austria si le cere la aia sa cumpere Airbus.

          Pana la urma vad ca tu de fapt protestezi ca i-am numit pe astia de la Airbus “francezi” – desi nimeni nu se refera la ei altfel, de exemplu “germanii de la Airbus”. Daca vrei neaparat sa imparti vina, da, germanii de la EADS s-au ocupat de vanzarea EF in Austria si ei au facut prostia cu offsetul de 200%. Deci e vina germanilor. Multumit?

          • Marius Z. says:

            Dupa asta, cred ca la britanici ar trebui in primul rand sa le multumeasca, de manutza cu nemtii:
            https://en.wikipedia.org/wiki/Eurofighter_GmbH

            46%: Airbus Defence and Space (then known as EADS)
            33%: BAE Systems Military Air & Information (United Kingdom)
            21%: Alenia Aermacchi (Italy)

            Si noi avem amintiri placute, maritime, cu BAE…

            • admin says:

              Bine, hai, le-ai reperat onoarea. Ce s-ar face francezii de la Airbus-care-sint-si-germani fara tine…

      • Marius Z. says:

        “ar face bine Merkel sa mearga in Austria” ? – era on intrebare tocmai prin prisma cazului nostru.

        Da, cu germanii, pentru ca ala e adevarul… daca ar fi luat Rafale, as fi inteles sa fie suparati pe francezi.

        Ideea e sa nu le amestecam, doar pentru ca francezii si-au permis cu noi una si alta.

        Francezii ne au pe noi, germanii pe austrieci la afaceri din astea 🙂

        • admin says:

          Pai era o intrebare despre un caz ipotetic. Daca madam Mierkl s-ar duce in Austria sa le ceara sa cumpere elicoptere (ceea ce nu s-a intamplat pana acum) atunci ar fi fix ce a facut Macron la Roumanie. Pana atunci nu exista echivalent.

          Nu ii amestec eu, s-au amestecat singuri francezii cu germanii de i-au tras in piept pe austrieci. Acum sint la pachet, la bine si la rau. In cazul austriac, ghinion de nesansa.

  2. neuritis says:

    bravo lor. asta inseamna ca se poate. ca o tara mica sa dea peste nas unei corporatii. nu ca la noi unde ca……sii nostrii politruci tremura in fata vreunui diplomatel sau ambasadoras din cine stie ce ambasada sau in fata vreunui directoras de multinationala. dar este explicabil.poporul roman s-a nascut cu un handicap-nu are coloana vertebrala si disabilitati de exprimare. de 2000 de ani stam cocosati in fata tuturor si nu stim sa ne facem respectati si sa ne facem auziti.