Reinfiintati arma Cavalerie

ABC-79AR - Sursa: army-technology.com

ABC-79AR – Sursa: army-technology.com

In conditiile reorganizarii prin reducerea numarului de unitati ale Armatei Romane, pentru asigurarea acoperirii geografice a Romaniei devine necesara aparitia unor unitati a caror principale atribute sa fie mobilitatea si posibilitatea de a opera independent fata de celelalte unitati ale Armatei.

Unitatile moderne de cavalerie sint o solutie, misiunile care pot fi indeplinite de acestea fiind:

-cercetarea
-mentinerea contactului cu unitatile inamice, in atac, pana in momentul in care unitati cu echipament mai greu ajung in zona sau pentru acoperirea celorlalte unitati in caz de retragere
-atacul in flancurile fortelor inamice
-protectia convoaielor

Cavaleria este o arma cu vechi traditii in Armata Romana, corpul fiind desfiintat insa in anii de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial la fel ca si alte arme de elita cum ar fi Vanatorii de Munte, Parasutistii sau Infanteria Marina.
In timp ce acestea din urma au fost reinfiintate, Cavaleria a ramas deocamdata consemnata in cartile de istorie dar in noile conditii este timpul sa isi faca din nou aparitia in structura Armatei.

Exista o serie intreaga de forte armate care utilizeaza in continuare cu succes conceptul de cavalerie mecanizata sau blindata, utilitatea acestor unitati fiind confirmata in conflictele recente.

Dotarea unitatilor de cavalerie pune accentul pe mobilitate si putere de foc, folosindu-se atat vehicule pe senile cat si pe roti.

Regimentele de cavalerie ale US Army sint dotate cu o varianta a IFV-ului Bradley, M3A3 sau cu un vehicul derivat din Stryker, la randul lui o varianta a Mowag Piranha.

M3A3 Bradley - Sursa: defenseindustrydaily.com

M3A3 Bradley – Sursa: defenseindustrydaily.com

 

Infanteristii marini americani distribuie puterea de foc a unui M3A3  unui grup de vehicule HMMWV, alternativ folosindu-se LAV-25:

US Marines Combined Anti-Armor Team - Sursa: militaryspot.com

US Marines Combined Anti-Armor Team – Sursa: militaryspot.com

 

Poate cel mai cunoscut corp de cavalerie din lume, British Army Formation Reconnaissance Regiments sint dotate cu variante ale Combat Vehicle Reconnaissance (Tracked):

FV107 Scimitar - Sursa: military-today.com

FV107 Scimitar – Sursa: military-today.com

 

In cadrul armata australiene, regimentele de cavalerie utilizeaza pentru recunoastere un tip de APC derivat din Mowag Piranha, ASLAV 25.

ASLAV 25 - Sursa: military-today.com

ASLAV 25 – Sursa: military-today.com

 

Cu 60 de ani in urma Romania isi desfiinta unitatile similare ca urmare a presiunilor externe insa a venit momentul pentru reinfiintarea Cavaleriei.

 

 

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Reinfiintati arma Cavalerie”

  1. […]  Tehnomil 23 august 2013|No Comments ← Morala: Degeaba ai F-16 noi daca esti arab! […]