Se aude ca… Episodul 5

Discutii intre Brazilia si Grupul de la Visegrad ... adica Polonia - Sursa: visegradgroup.eu

Discutii intre Brazilia si Grupul de la Visegrad … adica Polonia – Sursa: visegradgroup.eu

Brazilia si Polonia sint interesate sa coopereze in domeniul militar.

La Bratislava a avut loc o intalnire intre statele membre ale organizatiei de la Visegrad avand ca invitat special Brazilia.
Tema principala a reprezentat-o cooperarea militara si o concluzie a discutiilor a fost ca cele mai promitatoare zone de cooperare ar fi fortele speciale si apararea aeriana.
Din punct de vedere militar, Visegrad inseamna in principal Polonia si ar fi interesant de aflat ce au gasit polonezii si brazilienii de dezvoltat in comun.

Alaturi de Turcia si Polonia, Brazilia este una dintre putinele tari din afara Asiei de Sud-Est care isi propune o crestere a alocarilor pentru achizitii militare si mai ales pentru cercetare si productie locala. Desi statul sud-american nu are o inclinatie deosebita pentru cheltuieli militare, preferand proiectele civile cu impact in domeniul social, este totusi o economie BRIC si se asteapta ca in perioada urmatoare sa creasca activitatea in zona industriei militare.

Deocamdata Brazilia coopereaza cu Africa de Sud pentru dezvoltarea rachetei Darter-A si, posibil, a unei variante a Umkhonto iar de curand s-a aratat interesata de echipamentele anti-aeriene rusesti Pantsir.

Un impuls important pentru industria de aparare braziliana va fi reprezentat fara indoiala de contractul pentru noul avion multirol care va veni la pachet cu o serie de contracte si transferuri de tehnologie din partea castigatorilor. Cand se va intampla asta, e o alta discutie, licitatia semanand pana acum cu o telenovela.
Ramane de vazut structura si dimensiunile transferului de tehnologie obtinut de brazilieni, raportat la ce au primit indienii, luand in calcul si diferenta de dimensiune a celor doua contracte.

Una peste alta se pare ca cei care au fonduri si proiecte de achizitii se cauta unii pe altii.  Ban la ban trage.

 

 

Both comments and pings are currently closed.

3 Responses to “Se aude ca… Episodul 5”

  1. Albu Danut says:

    Salutari camaraderesti din partea Ligii Militarilor Profesionisti!

    ONOARE SI PATRIE!