Oportunitati, episodul 6

WR-40 Langusta - Sursa: Wikipedia.org

WR-40 Langusta – Sursa: Wikipedia.org

Polonia intentioneaza sa achizitioneze un numar de focoase pentru rachetele de tip Grad 122mm, Phoenix HE, lansate de noile WR-40 Langusta.

Rachetele Phoenix sint produse de concernul Bumar si au o bataie extinsa la 42km, fiind similare rachetelor romanesti de 122mm propulsate de motoare cu combustibil compozit din import.

Conform caietului de sarcini, focoasele trebuie sa fie programabile, multimod, functionand fie la impactul cu tinta, fie dupa un timp de zbor prestabilit, fie la o inaltime deasupra solului setabila intre 1 si 11 metri.

De contract sint interesate doua firme, prima fiind chiar producatorul Bumar Ammunition iar cea de-a doua fiind o componenta a Diehl Group, Junghans Microtec GmbH.

Desi filiala Romarm Tohan SA are in portofoliu un produs ce pare sa corespunda cerintelor, numit MFF-2T, romanii nu se gasesc printre potentialii furnizori.

Focosul multimod MFF-2T - Sursa: Tohan.ro

Focosul multimod MFF-2T – Sursa: Tohan.ro

 

Ar fi fost de asteptat ca acordurile de cooperare polono-romane cu privire la industria de aparare sa faciliteze o oferta de acest gen. Dar cea mai sigura metoda de a nu castiga un contract este sa nu participi la discutii.

 

 

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Oportunitati, episodul 6”

  1. […] lista tarilor interesate de tehnologia focoaselor programabile se mai adauga, pe langa Polonia, si […]