Extraordinar, episodul 13

Both comments and pings are currently closed.

8 Responses to “Extraordinar, episodul 13”

  1. Marius-Eugen Fenchea says:

    Na sa il vad eu pe Puma Naval facand asta… de fapt vreu sa vad si NH 90 -ul cum se misca in asemenea conditii.

    • admin says:

      Cred ca nici un elicopter mai greu (inclusiv celalat britanic, AW101) nu s-ar misca prea bine in conditiile alea.
      In cazul nostru, daca T22 s-ar legana asa, cred ca orice operatiune aeriana ar fi imposibila, dar pentru asta si conditiile meteo ar trebui sa fie cu adevarat proaste.
      Puma ar avea insa oricum nevoie de remotorizare chiar si pentru misiuni in conditii “normale”. Ajungem din nou la motoare…

      • Marius Z. says:

        La Makila 1A1 pe care IAR Brasov il au deja in oferta, cum qu facut pt. Puma SM al UAE SOC. De asta eu n-am inteles de ce Navalul, ulterior comenzii respective, nu a fost remotorizat si nu i s-au pus elici din pale compozite cu degivraj… Sau i s-au pus?

        • admin says:

          Din cate stiu, Puma Naval nu a fost modernizat cu Makila si nu are sistemul de degivraj al Super Puma.

    • enzo says:

      E cam ca si cum ai zice ca vrei sa vezi un Ferrari pe aratura :).

    • Marius Fenchea says:

      @ Enzo – impresionant si NH-ul dar totusi Lynx-ul a facut apuntarea pe vreme si mai rea si pe o nava mult mai mica supusa mult mai tare ruliului si tangajului, oricum NH 90-ul este inca un vis prea indepartat pentru noi….datorita pretului si sistemelor care il fac destul de scumputz in exploatare.

      • enzo says:

        Totusi Lynx’ul este jumatate cat un NH90, ceea ce cred eu conteaza destul de mult. Pe de alta parte daca te-ai uitat cu atentie la Lynx, o sa vezi ca nu aterizeaza pana cand nu se stabilizeaza nava cat de cat, adica pilotul barcii manevreaza in asa fel incat sa fie paralel cu valurile si elicopterul a atins puntea intr-un moment relativ calm, intre 2 valuri. Manevra este periculoasa pentru nava mai ales fiind intr-o asemenea pozitie pe apa.