UAV-uri romanesti: ORI

Phoenix / ORI - Sursa: uvs-info.com

Phoenix / ORI – Sursa: uvs-info.com

In Romania concurenta in domeniul mini UAV-urilor incepe sa devina din ce in ce mai puternica: o prezenta mai degraba discreta dar foarte interesanta ca realizare, familia ORI/Phoenix reprezinta inca o varianta pentru indeplinirea misiunilor de cercetare si supraveghere.

O scurta trecere in revista a membrilor familiei ORI, elementul comun cel mai vizibil fiind formula aerodinamica adoptata, de aripa zburatoare.

 

Phoenix-1/ORI 1 propulsat electric, cu anvergura de 1,2m, sarcina utila de 700 de grame, viteza maxima de 100km/h si autonomie de 40 de minute.

ORI 1 - Sursa: uvs-info.com

Phoenix-1 / ORI 1 – Sursa: uvs-info.com

 

Phoenix-2/ORI 2, dotat cu motor cu ardere interna, avand anvergura de 1.7m, sarcina utila de 2 kg. viteza maxima de 220 km/h si autonomie de 1-2 ore.

Phoenix-2 / ORI 2 - Sursa: uvs-info.com

Phoenix-2 / ORI 2 – Sursa: uvs-info.com

 

Phoenix-3/ORI 3, cu propulsie electrica, anvergura de 2 m, sarcina utila de 2,5 kg, viteza maxima de 80km/h si autonomie de 45 de minute.

Phoenix-3 / ORI 3 - Sursa: uvs-info.com

Phoenix-3 / ORI 3 – Sursa: uvs-info.com

 

ORI 4, din nou un model electric cu anvergura de 1.7m, viteza maxima de 140 km/h si autonomie de 60-90 minute.

ORI 4 - Sursa: uvsr.org

ORI 4 – Sursa: uvsr.org

 

In final ORI 5, electric, cu anvergura de 1,4 metri, viteza maxima de 135km/h si autonomie de 1 ora.

ORI 5 - Sursa: uvs-info.com

ORI 5 – Sursa: uvs-info.com

 

Mini UAV-urile ORI si-au gasit deja utilizatori, fiind alese ca platforma pentru echipamentul de masurare a calitatii aerului intr-un proiect la care colaboreaza Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati, institutul belgian de cercetare BIRA-IASB si producatorul UAV-urilor, Reev River Aerospace din Galati.

Si un film care prezinta ORI in ipostaza “tactica”:

 

Ca o recapitulare, in acelasi segment, pe langa ORI, evolueaza Boreal si Hirrus, deci nu lipseste oferta. Cu cererea e mai greu, se pare...

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.