Tacerea e de aur

Kalaat Beni-Abbes - Sursa: Jane's

Kalaat Beni-Abbes – Sursa: Jane’s

In plin scandal legat de navele de desant port-elicopter din clasa Mistral destinate Rusiei, Algeria a receptionat discret o nava cu rol similar construita de italienii de la Orizzonte Sistemi Navali (detinuta de Fincantieri si Selex ES).

Nava a fost lansata de la santierul Fincantieri din Muggiano (La Spezia), a fost botezata “Kalaat Beni-Abbes” si va deveni nava-amiral a flotei algeriene.

La aproape 9.000 de tone are doar jumatate din deplasamentul unei Mistral insa punctul forte este armamentul instalat (rachete SAM Aster, un tun Oto Melara de 76mm si doua tunuri de 25mm) si electronica performanta (radar EMPAR tip PESA si CMS Athena-C).  Mai mult decat ce pot spera rusii ca va fi instalat pe cele doua nave Mistral construite in Franta.

Iar daca Franta a contribuit la dotarea navei algeriene, neavand deci nimic impotriva acestei tranzactii, nu acelasi lucru se poate spune despre un alt vecin al Algeriei, Marocul. Cele doua state nord-africane au avut multe de impartit si e de urmarit cum vor reactiona marocanii la aparitia navei de desant in largul coastelor lor. Poate ca vor mai cumpara niste MBDA Exocet.
Franta castiga dublu.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.