Urmasii lui IAR-99, fara finantare pentru cercetare PCCA

 

AMTA - Sursa: INCAS

AMTA – Sursa: INCAS

Ambele proiecte de cercetare pentru inlocuirea lui IAR-99 care au participat la competitia “Proiecte colaborative de cercetare aplicativa”, programul Parteneriate, au fost evaluate sub baremul minim de 85 de puncte si nu vor primi finantare prin acest program. Este vorba de proiectul Avioane Craiova “Pilot centric architecture for a single pilot operation capability in the cockpit” si cel al INCAS “Pre-Concept Research on a Light Advanced Training and Multifunctional Aircraft”, continuarea proiectului AMTA.

Evaluarea proiectelor participante a fost facuta pe parcursul a mai mult de 6 luni, incepand din Noiembrie 2011. Odata cu rezolvarea contestatiilor si afisarea rezultatelor finale a devenit clar ca singura sansa pentru aceste doua proiecte ramane identificarea unor surse alternative de finantare.

Al treilea proiect de dezvoltare al IAR-99 este IAR-XT/New Generation, condus de INCAS, legatura cu cele doua proiecte ramase fara finantare nu e foarte clara. IAR-XT/NG nu a participat la competitia PCCA, ceea ce ar putea insemna ca exista alte modalitati de finantare, caz in care ar ramane deocamdata singurul program cu ceva sanse de dezvoltare.

Surse:

http://uefiscdi.gov.ro/userfiles/file/PARTENERIATE/Competite_2011/Rezultate_preliminare/tip_2/D8%20-%20Tip2(1).pdf www.aviatiamagazin.com/2012/03/16/romania-vrea-sa-contruiasca-avioane-urmasul-lui-iar-99/

 

Both comments and pings are currently closed.

5 Responses to “Urmasii lui IAR-99, fara finantare pentru cercetare PCCA”

  1. […] tehnomil.net Rate this:Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. Postat în Armament […]

  2. […] tehnomil.net Rate this:Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. Postat în Air […]

  3. […] De citit si ”Urmasii lui IAR-99, fara finantare pentru cercetare PCCA“. […]

  4. […] de a se fi ajuns aici este impartita, de citit “A tale of two cities: Craiova si Moreni“, “Urmasii lui IAR-99, fara finantare pentru cercetare PCCA” si “AMTA vs […]