Turele telecomandate romanesti: cooperare Pro Optica si Renault Trucks Defense

Sherpa Light Scout International la Eurosatory 2012 - Sursa: servir-et-defendre.com

Sherpa Light Scout International la Eurosatory 2012 – Sursa: servir-et-defendre.com

Renault Trucks Defense a prezentat in cadrul Eurosatory 2012 un blindat usor de tip Sherpa Light Scout echipat cu turela RCWS RO produsa de Pro Optica.
Comunicatul de presa mentioneaza si un prim succes de vanzari pentru cele doua firme, configuratia fiind aleasa deja de o tara din Orientul Mijlociu, foarte probabil de Egipt, tara care a comandat recent 18 Sherpa Light Scout.

 

Desi nu exista imagini oficiale cu turela RCWS RO montata pe Light Scout, exista o serie de poze ale configuratiei Light Scout International luate la Eurosatory 2012 cu o turela care prezinta elemente similare cu RCWS RO.

Sherpa Light Scout International la Eurosatory 2012 - Sursa: servir-et-defendre.com

Sherpa Light Scout International la Eurosatory 2012 – Sursa: servir-et-defendre.com

De mentionat ca varianta “International” este destinata pietelor “emergente” (unde s-ar incadra si Egiptul) avand un motor mai simplu, Euro2 fata de cel standard, Euro 5.
De asemenea, la o inspectie superficiala si turela pare o versiune austera, lipsindu-i o parte din senzorii din dotarea standard.

Citeste si:  Genealogia turelelor telecomandate romanesti

Surse:
www.prooptica.ro/comunicat_de_presa_sherpa.pdf
www.renault-trucks-defense.com/en/press-release/a-pro-optica-rcws-on-sherpa-light.html
rpdefense.over-blog.com/article-the-egyptian-defence-ministry-orders-renault-trucks-defense-sherpa-light-scout-and-mids-vehicles-87013139.html
servir-et-defendre.com/viewtopic.php?f=496&p=54081

 

 

Both comments and pings are currently closed.

4 Responses to “Turele telecomandate romanesti: cooperare Pro Optica si Renault Trucks Defense”

  1. […] Cooperare Pro Optica si Renault Trucks Defense […]

  2. […] ce Renault Trucks Defense a prezentat in cadrul Eurosatory 2012 un blindat Sherpa Light echipat cu turela RCWS RO , colaborarea dintre cele doua firme pare sa se extinda si intr-o alta directie, Pro Optica […]

  3. […] Trebuie remarcat ca domeniul turelelor telecomandate ar fi unul dintre putinele din industria militara romaneasca in care exista concurenta intre firme interne, care au si succes la export. […]