Parteneriat strategic Romano-Polonez

Bumar a anuntat proiectele in care grupul polonez va investi cu prioritate in anul 2013. Printre ele, sistemele V/SHORAD Piorun si Błyskawica, rachete destinate a inlocui SA-7 si respectiv SA-8.

Deci Bumar progreseaza dar ce face UTI?

Desi a trecut mai mult de un an de la semnarea parteneriatului Bumar – UTI pentru dezvoltarea de sisteme AA cu raza scurta (“Sisteme AA si ABM: Scutul Polono-Roman“), nu au mai fost publicate noutati despre progresul proiectului.

Faptul ca nu a fost insa abandonat, ca multe alte initiative promitatoare din trecut, si s-ar afla inca in derulare, se subintelege dintr-un anunt al Patromil din Decembrie 2012:

“In cadrul parteneriatului strategic stabilit intre Romania si Polonia si al Acordului de colaborare semnat in 2003 de Asociatia PATROMIL si Camera Nationala Poloneza a Producatorilor de Tehnica Militara, a avut loc intalnirea de lucru intre conducerile executive ale celor doua asociatii, la ambasada Romaniei din Varsovia in data de 22 noiembrie 2012.Scopul principal al intalnirii este acela de a lansa un program regional de cooperare industriala intre cele doua industrii de aparare, folosind ca pilot acordul de colaborare semnat in septembrie 2011 de catre firmele UTI GRUP si BUMAR”

 

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Parteneriat strategic Romano-Polonez”

  1. […] urmare a demararii parteneriatului strategic romano-polon in domeniul militar s-au desfasurat cateva intalniri intre cele doua parti, cea mai recenta fiind cea a gen. […]