STAR wars, un nou episod

ROSA - Agentia Spatiala Romana

ROSA – Agentia Spatiala Romana

Povestea atribuirii contractelor in cadrul programului STAR administrat de ROSA, descrisa pe scurt in “Razboiul stelelor, Imperiul contra-ataca“,  revine in atentie.
Problemele legate de atribuirea contractelor de cercetare se refera in principal la faptul ca institutul cu cele mai multe proiecte castigate il are in conducere pe directorul ROSA, agentia care a supervizat concursul si faptul ca numele si implicit CV-urile expertilor evaluatori nu au fost facute publice nici pana acum.

Un articol din Jurnalul National reia tema in detaliu, ziarul publicand cateva intrebari adresate ROSA si raspunsurile Agentiei; cateva concluzii:
“…Agentia Spatiala Romana, condusa de 9 ani de dl. Marius-Ioan Piso, a dat bani Institutului de Stiinte Spatiale, care il are in conducere pe dl. Marius-Ioan Piso.”
“Nu numai ca Agentia Spatiala Romana (ROSA) refuza sa dezvaluie cine sunt misteriosii experti care aproba programele spatiale finantate de Romania si modul in care i-a ales, dar deciziile lor nu pot fi nici atacate.”

Articolul complet poate fi citit aici.

Este cea mai recenta mutare din lungul razboi rece dintre ROSA si ARCA avand ca miza rolul central in ceea ce priveste dezvoltarea aero-spatiala din Romania si implicit finantarea aferenta. Conflictul are toate sansele sa ramana inghetat la nivel de declaratii sau articole de presa pana cand unul dintre competitori va reusi sa-si lanseze cu succes racheta sau macar sa testeze motorul destinat acesteia.

Deocamdata rezultatele practice se lasa asteptate.

 

 

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.