Stilul retro

AS-1 & AS-2 - Sursa: military-informant.com

AS-1 & AS-2 – Sursa: military-informant.com

Cand credeam ca stim Incotro ne indreptam, rusii s-au decis sa ne lase in ofsaid.

Nou-nascutul holding Kalashnikov, care reuneste sub aceeasi umbrela un numar de producatori de armament usor din Rusia, a prezentat doua prototipuri ale unor arme de asalt in configuratie bullpup, AS-1 si AS-2.

Cele doua arme, care difera prin calibrul folosit (5.45x39mm si 7.62x39mm) sint destinate a echipa initial trupele speciale dar nu este exclus sa fie avute in vedere si pentru dotarea “soldatului viitorului” in versiunea ruseasca.


Cum arma care era destinata initial trupelor regulate ruse, AK-12, a intampinat numeroase critici, e foarte posibil ca AS-1 sa aiba o sansa buna de a o inlocui.

Asa ca am fost lasati singuri.
Mai precis singuri cu ungurii, sarbii si bulgarii, ca ultimii utilizatori (majori) de AK din Europa care nu au nici un proiect de inlocuire a platformei.
Insa la modul cum evolueaza, sarbii au toate sansele sa fie urmatorii care se vor desprinde de traditiile sovietice si care vor veni cu ceva mai adaptat secolului 21.

Cat despre noi, sintem deja ultimii operatori de SA-2 din Europa, luptam din greu pentru a obtine acelasi titlu si pentru T-55, insa nimic nu ne poate opri sa defilam cu AK-ul si derivatele sale pana se va renunta la armele cu glont.

Traiasca Republica Populara Romana!

 

 

Both comments and pings are currently closed.

2 Responses to “Stilul retro”

  1. Aia cu inlocuirea AK -ului este cred in momentul de fata ultima grija a MApN-ului dupa salarii, comisiane, carpel gen F 16, vanzari de echipamente vechi sau nefolosite gen turele MLI 84 M1 si asa mai departe.

    • admin says:

      Adevarat dar daca tot s-au apucat sa faca o arma de asalt, macar s-o faca bine. Nici macar nu trebuie facuta rapid, doar bine.