Lui RQ-7 Shadow ii cresc gheare

AAI Corp Shadow 600 - Sursa: unmanned.co.uk

AAI Corp Shadow 600 – Sursa: unmanned.co.uk

Pana acum singurele UAV-uri inarmate erau cele de tip MALE, de exemplu MQ-1 Predator sau fratele mai mare MQ-9 Reaper dar USMC are planuri de a dota cu sisteme ofensive si UAV-urile mai mici, de tip Shadow, folosite pana acum doar pentru recunoastere.

Interesul aratat pentru transformarea UAV-urilor in UCAV-uri a atras atentia marilor producatori care spera sa intre pe o noua nisa de piata, inca neexplorata suficient.

Astfel ATK, Raytheon, Lockheed Martin, General Dynamics, BAE Systems si MBDA au fiecare in dezvoltare mini-rachete sau bombe de dimensiunea unor proiectile de aruncator destinate a fi acrosate UAV-urilor de dimensiuni mici.

ATK G2M (Hatchet?) - Sursa: defense-update.com

ATK G2M (Hatchet?) – Sursa: defense-update.com

Alte munitii luate in considerare ar fi rachetele israeliene anti-tanc Lahat ceea ce ar transforma Shadow intr-un vanator de tancuri.

Trebui reamintit ca Romania (inca?) foloseste o versiune mai mare a RQ-7, Shadow 600.

Situatia lor este insa incerta, la un moment dat aparuse informatia conform careia UAV-urile ar fi urmat sa iasa fortat din dotare in urma pierderilor suferite in accidente insa a existat si varianta unui nou contract cu AAI Corporation, producatorul Shadow, pentru refacerea stocului.

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.