Ecuatii cu multe necunoscute, rezolvari

Radar SA-2 SNR-75 - Sursa: Miroslav Gyurosi via  Air Power Australia

Radar SA-2 SNR-75 – Sursa: Miroslav Gyurosi via Air Power Australia

Una din problemele puse in Ecuatii cu multe necunoscute, respectiv viitorul incert al bateriilor SA-2 in urma respingerii ofertei initiale pentru modernizarea lor prin adaugarea interfatei C3, si-a gasit rezolvarea anul acesta: licitatia a fost reluata cu un Request For Proposals la data de 16 Martie iar castigatorul, anuntat pe 13 August, este PRO ENGINEERING S.R.L., o firma din componenta grupului UTI.

Licitatia pentru interfata C3 a bateriilor HAWK fusese castigata la data de 10 Mai 2012 de o asociere a Defense Engineering S.A. (membra a grupului UTI) si Interactive Systems&Business Consulting S.R.L.

Atribuirea contractului de modernizare a SA-2 e un semnal ca se va continua folosirea lor cel putin o perioada, desi existau zvonuri cum ca acestea ar urma sa fie retrase undeva in jurul anului 2015.

Ar mai fi interesant de vazut si in ce conditii tehnice a fost incheiat noul contract: a imbunatatit UTI oferta initiala sau a mai coborat MApN-ul din cerinte.

Cum nu se mai aude nimic de contractul pentru noile rachete cu raza lunga de actiune, acestea nefiind trecute pe nici o lista de programe  in desfasurare sau de perspectiva, e aproape sigur ca vom fi ultimii operatori din Europa ai anticului sistem anti-aerian, bulgarii fiind singurii care mai pot sa ne faca ceva competitie.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.