Extraordinar, episodul 9

Testul esuat al unui motor hibrid construit de studenti ai universitatii Delft din Olanda. Motorul racheta aflat in teste functioneaza pe baza de N2O ca oxidant si combustibil format din parafina, ceara si pulbere de aluminiu. E un tip de motor aflat la mare moda, foarte multe eforturi fiind concentrate in acest moment pentru dezvoltarea tehnologiei rachetelor hibride.

Testul trebuia sa dureze 15 secunde insa a fost oprit ca urmare a fisurarii camerei de ardere. Momentul, destul de spectaculos, este inregistrat in clipul de mai jos.

Both comments and pings are currently closed.

3 Responses to “Extraordinar, episodul 9”

 1. Guliver says:

  Mda…cam asta e diferența dintre Arca lor și a noastră: a lor testează și eșuează iar a noastră eșuează deși nu testează nimic (cu excepția credibilității unora)…

  • admin says:

   De fapt Arca “lor” are si teste (inclusiv lansari) reusite, pot fi vazute pe canalul lor Youtube aici.
   Din cate stiu, Arca “noastra” a renuntat de mult timp la motoarele hibride si incearca o varianta cu combustibili lichizi dar testele au tot fost amanate.

 2. […] olandeza care a efectuat recent niste teste cu un motor racheta hibrid, cel pe care l-am prezentat aici fiind intrerupt de fisurarea camerei de […]