Noul teatru de operatiuni, episodul 3

Cate o interventie in Africa pe luna: Hollande promite sa sprijine Nigeria in combaterea organizatiei teroriste Boko Haram.

Your struggle is also our struggle. We will always stand ready not only to provide our political support but our help every time you need it because the struggle against terrorism is also the struggle for democracy.” foarte micul cocos galic dixit. Sursa: France24

O prima intrebare ar fi la cine se refera Hollande prin “noi”? Tocmai a fost angajata UE intr-o alta operatiune fara macar sa o stie?

Unul dintre cei mai slabi presedinti ai Frantei din istorie nu se dezminte si face inca o data dovada ca este paralel cu realitatea: interventiile din Libia, Siria (evitata in ultimul moment, e adevarat), Mali si Republica Central Africana au fost doar incalzirea, Franta se imagineaza acum un super-politist colonial perfect antrenat.

Daca in cel mai recent episod (CAR) a avut nevoie sa cheme in ajutor UE, desi Franta se lansase singura in operatiune, Hollande si-o cauta acum cu lumanarea facand turul continentului.

Cine nu intelege ca problemele Africii sint in principal de ordin etnic, tribal, amplificate de modul in care au fost trasate granitele in epoca post-coloniala si doar in secundar generate de tensiuni religioase sau de fenomenul terorist, asa cum se proiecteaza in exterior, risca sa se duca acolo caine surd la vanatoare.

Cat despre Rusia si propriul razboi colonial pe care il poarta in acest moment in Ucraina, francezii nu au pierdut momentul sa taca. La fel vecinii lor cu mai mult chef de munca, care se vedeau deja stapanii Europei, s-au facut complet nevazuti in aceste zile, ascunzandu-se in spatele prim-ministrului polonez, semn ca nu conteaza daca esti socialist sau crestin-democrat, Rusia plateste la fel de bine.

Idiotii utili Rusiei vor raspunde unei eventuale ofensive rusesti in Sudul si Estul Ucrainei cu aceeasi tacere vinovata de acum. In loc, ar mai gasi niste nefericiti din Africa pe care sa-i ajute cu forta.

 

 

Both comments and pings are currently closed.

4 Responses to “Noul teatru de operatiuni, episodul 3”

 1. GeorgeGMT says:

  Asta vrea sa implementeze sistemul economic american?! Cum ai criza economic faci cate-un razboi… Ciudat nea Hollande asta si are o moaca de om pacifist 🙂 😉
  Pe mine unul chioar m-a pacalit…

  • admin says:

   Daca ar fi vorba doar de francezii lui, atunci se poate duce si in Congo. Bat in lemn ca sezonul interventiilor nu s-a terminat si inca mai e timp.
   Dar au prostul obicei ca atunci cand dau de greu sa-i oblige si pe altii sa le vina in ajutor dupa principiul: esti, nu esti in Schengen, european te numesti.

   • GeorgeGMT says:

    Apai francii au prostul obicei sa dea de greu mai tot timpul. Si in Mali avioanele lor erau alimentate de americani, iar trasportul aerian era suplimentat de germani, englezi si americani.
    In Libia macar au ramas fara munitie daia smechera dupa doar doua saptamani, da n-are a face, fata subtire cu cheltuiala se tine.
    Zice un baiat la mine ca francezii au ramas cu iluzia unui imperiu colonial ca un european cu malarie dupa o vizita in Africa 🙂 !

    • admin says:

     Are dreptate. Partea proasta e ca-si intretin iluzia inclusiv pe spatele nostru. Dar poate ca o sa li se infunde odata si o sa se vindece de malarie.