Cavaleria zburatoare revine

US  Army TRADOC - Sursa: wikipedia.org

US Army TRADOC – Sursa: wikipedia.org

Exact la timp pentru o continuare a episodului precedent, altii care se gandesc la aceeasi idee: “We desperately need to move back into the air-landing force rolear parea ca zice US Army.

Este semnalul pentru inceperea dezvoltarii a trei noi tipuri de vehicule destinate trupelor aeropurtate: ULCV (ultra-lightweight combat vehicle) , LRV (light reconnaissance vehicle) si MPF (mobile protected firepower).

ULCV va avea o greutate in jur de 2 tone (alimentat dar fara incarcatura), o capacitate de transport de 9 militari (maxim 1,5 tone) si blindaj minimal, cel mai probabil complet absent.

Unul dintre concurentii confirmati a lua parte la competitie este Flyer Gen III al General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, construit pe baza Flyer-72 ALSV, castigator al competiei similare GMV 1.1 (Ground Mobility Vehicles) tinuta de SOCOM.

 

Flyer ALSV refoloseste o parte din componentele Humvee, pentru scaderea costurilor, sasiul este insa nou, de tip tubular.

Urmatorul pe lista celor trei, LRV urmeaza sa transporte sase militari si echipamentele de supraveghere si comunicatii, va fi dotat cu o mitraliera medie si blindaj rezistent la armele usoare si schije. Daca se adauga si cerinta de a fi transportat de un CH-47 (RFI publicat aici), rezulta o specificatie greu de indeplinit.

Posibile optiuni ar fi KMW Mungo sau BAE/Hagglunds Bv 206S insa acestea au handicapul de a fi oferite de producatori straini. [Erata: SUA foloseste deja atat varianta neblindata BV206 ca M973/A1 SUSV (Small Unit Support Vehicle) dar si un numar mic de unitati din modelul blindat BV206S (M973A2). Multumesc Alex.]

 

 

In final, MPF va fi urmasul M551 Sheridan, urmand sa asigure suportul trupelor aeropurtate impotriva blindatelor si a pozitiilor intarite. Se urmareste mobilitatea si capacitatea de desant dar mai ales autonomia, MPF trebuind sa fie capabil sa opereze cel putin 24 de ore fara reaprovizionare.

Punctul de plecare va fi probabil M8 AGS - Sursa: combatreform.org

Punctul de plecare va fi probabil M8 AGS – Sursa: combatreform.org

 

And the big picture: “The three vehicles are envisioned for an airborne infantry brigade combat team (IBCT) as it conducts a joint forcible entry mission, rushing forces from their airborne insertion point to the seizure of their objective. The objective would become a forward airfield for reinforcing and follow-on forces, a Stryker brigade combat team.” Sursa: defensenews.com

 

Both comments and pings are currently closed.

4 Responses to “Cavaleria zburatoare revine”

  1. Alex says:

    BV206 cel putin nu este handicapat de loc. Este deja folosit atat de US Army (o brigada in Alaska) cat si de USMC. Aproximativ 300 de unitati sunt in serviciu activ.

  2. […] polonezilor se apropie foarte mult de specificatiile ULCV (ultra-lightweight combat vehicle), vehicule destinate a intra in dotarea brigazilor de infanterie aeropurtata a US Army. Alinierea […]

  3. […] au progresat de la primul episod, noutatea e ca US Army a decis sa adopte pentru Light Reconnaissance Vehicle o solutie interimara […]