Aegis ashore mobil

Sursa: US08266999

Sursa: US08266999

Un patent relativ recent descrie cum ar arata lansatorul vertical Mk41 pe o platforma mobila.

Solutia perfecta in caz ca ar fi nevoie vreodata de schimbarea rapida a configuratiei unei instalatii ABM de tip Aegis ashore cum e cea de la Deveselu.

Sau doar desfasurarea celui mai puternic sistem anti-aerian din lume.

Both comments and pings are currently closed.

4 Responses to “Aegis ashore mobil”

  1. Eroul Bula says:

    Cam bazaconie sistemul cu pricina. Nu ca n-ar merge la ei, cu autostrazile lor cu ‘nspe mii de benzi, dar cum Doamne iarta-ma te misti cu asa ceva prin Romania sau alte tari mai amarastene?
    Daca luam in calcul dimensiunile unui bloc Mk-41, cu 8 celule de lansare, adica 2.1 x 3.2 x 7,7 m, o simpla masurare cu rigla ne arata ca trailerul, fara cap tractor, masoara aproape 20m.
    Solutia cu platforma coborata pentru trailer iar e de nefolosit daca te hotarasti sa iesi de pe sosea.
    Cred ca partea din fata a trailerului trebuia latita si montate pe ea generatoarele si celelalte sisteme de comanda control comunicatii, amplasate de ei in coada trailerului.
    Trailerul ar trebui sa se termine acolo unde se termina si blocul de lansare. La ridicarea la verticala blocul ar sta in afara trailerului, pe jack-uri de sprijin. Asta ar duce si la scaderea cu cca 20% a masei trailerului.
    Platforma trebuie inaltata (la nivelul partii din spate din desenul lor) pentru a-i creste capacitatea de trecere si pentru o mai buna repartitie a osiilor trailerului.
    Daca ridicarea platformei ar crea riscul sa nu incapa pe sub poduri/pasaje/cabluri electrice (desi e putin probabil), blocul poate fi culcat “pe lat” adica pe latura de 3.2m. Daca pe trailere poti sa cari Abrams cu 3.66m latime nu ai niciun motiv sa nu poti cara un bloc de lansare de 3.2m latime.
    Puteau sa-mi dea un telefon si le faceam eu proiectul 🙂 ))))