Daca n-ai IRST, episodul 2

Legion - Sursa: Lockheed Martin

Legion – Sursa: Lockheed Martin

Ramasesem la Lockheed Martin si metodele de a instala IRST pe F-16, una din cele mai viabile fiind folosirea unui container special. Recent a avut loc primul zbor de test al Legion, containerul in discutie, acesta demonstrand urmarirea unui numar de tinte aeriene.

Legion a fost acrosat unui F-16, fara modificari ale echipamentelor de bord si este destinat instalarii si pe F-15, in cazul unor viitoare programe de modernizare.

Ce e interesant la Legion e capacitatea aditionala de conectarea intr-o retea, containerul avand integrat echipamentul de comunicatii.

La o prima vedere, Legion ar fi util atunci cand radarul de bord nu poate fi folosit pentru detectia tintelor. La a doua, e posibil ca, in realitate, un IRST cu raza lunga sa fie chiar mai important in rol de senzor NCTR, in cazul identificarii tintelor achizitionate deja de radar.

Ar fi si elementul critic, care lipseste acum, pentru folosirea rachetelor aer-aer cu raza medie-lunga de actiune la intregul lor potential.

Both comments and pings are currently closed.

4 Responses to “Daca n-ai IRST, episodul 2”

 1. GeorgeGMT says:

  Merge si SNIPER (AN/AAQ-33).

  • admin says:

   Pentru aer-aer se poate si mai bine.

   • GeorgeGMT says:

    Se poate dar la ce avem noi este suficint. De fapt SNIPER cred ca a fost cumparat exact pt aer-aer, da poate gresesc eu.

    • admin says:

     Sniper e conceput pentru AG, are ceva capacitati AA dar e departe de a fi ideal. Legion a aparut tocmai pentru ca, pentru unii utilizatori, performantele Sniper in aer-aer nu erau de ajuns. Un exemplu de integrare hibrida e aici. Dar asta n-are nici o legatura cu Romania, destinatia Sniper romanesti se va sti abia atunci cand se va afla numarul lor: daca e vorba de 4-5 bucati, atunci vor fi in principal pentru atac la sol, cum ar fi normal.