Perseverenta

Pentru cine nu-si aminteste, DARE (Delft Aerospace Rocket Engineering) este asociatia studenteasca olandeza care a efectuat recent niste teste cu un motor racheta hibrid, cel pe care l-am prezentat aici fiind intrerupt de fisurarea camerei de ardere.

Studentii au perseverat si dupa o suita de alte incercari (in total 14) au reusit in final un test in care motorul a functionat pe intreaga durata (~22 de secunde) pentru care a fost proiectat. Cedarea din final nu se pune la socoteala, la momentul acela combustibilul care joaca si rolul de izolator al peretilor fusese consumat. Data viitoare vor rezolva si problema asta.

 

DARE isi propune sa lanseze o racheta care sa atinga 100km altitudine si, ca un pas intermediar, va incerca lansarea unei rachete cu motor hibrid la o altitudine de 50km. Si dupa modul cum progreseaza, au toate sansele de reusita. Aventurile DARE pot fi urmarite aici.

Both comments and pings are currently closed.

2 Responses to “Perseverenta”

  1. nicolae says:

    De motorul celor de la ARCA se mai stie ceva? Parca finalizasera facilitatile de testare pe undeva prin Romania.

    • admin says:

      Bancul de teste l-or fi construit ei dar a trecut extrem de mult timp de atunci si nu au mai anuntat nimic. Banuiesc ca daca era ceva de spus, ar fi anuntat pana acum. Nu e ca si cand nu ar fi avut timp deci motivul tacerii e in alta parte.