Descoperiti eroarea

Sursa: DpA

Sursa: DpA

Prezentarea viitoarei configuratii a sistemului HAWK in dotarea Romaniei, preluata de pe site-ul Departamentului pentru Armamente.

Pe langa evidenta folosire mai putin ortodoxa a unei marci inregistrate, pe lista componentelor a ramas un element in plus.

Cel putin DpA estimeaza intrarea in serviciu a HAWK in varianta modernizata de Romania in 2018, o data ceva mai realista decat cea indicata de site-ul RoAF. Si acolo aparenta greseala persista.

 

 

Sursa: RoAF

Sursa: RoAF

 

E posibil sa fie rezultatul unui studiu tehnic asupra configuratiei optime, avand in vedere echipamentele posibil de a fi achizitionate si alternativele lor .

Tip PAR AN/MPQ-50/35 CWAR AN/MPQ-62/48/34 AN/MPQ-64F1 Sentinel ELM-2106 ATAR ELM-2084
Banda L X X L S
Raza maxima supraveghere km(RCS) 100(3mp) 75(1mp) 65(3mp) 50(1mp) 75(N/A) 70-110(N/A) 250(N/A)

Sau poate totul porneste de la informatii mai vechi:

 

La cate lucruri sint facute diferit in Romania fata de restul lumii, merge si un HAWK XXI putin mai altfel.

Mai curand e doar o greseala, neasteptata totusi luand in considerare sursele care nu pot fi banuite ca nu cunosc alcatuirea unei baterii HAWK XXI.

 

Both comments and pings are currently closed.

4 Responses to “Descoperiti eroarea”

  1. ima80 says:

    Radarul 2D de care teoretic nu ar fi nevoie?

    • admin says:

      Da, CWAR-ul ar fi. Si e bine spus teoretic. Teoretic ar fi trebuit inlocuit de Sentinel in configuratia XXI originala dar in cea romaneasca, sa-i zicem XIX, lucrurile sint mai complicate.

      • dan says:

        la cati bani sunt alocati, fac si ei ce pot……….

        • admin says:

          Faptul ca inca se insista pe obiectivul XXI desi s-a anuntat public ca negocierile cu Raytheon au esuat, nu ajuta la credibilitate. Macar daca detaliile ar fi corecte, tot ar fi ceva. E doar o pierdere la capitolul imagine, nimic important.