Vecinii

Sursa: ih.gov.hu

Sursa: ih.gov.hu

Oarecum offtopic dar destul de interesant: raportul Információs Hivatal (serviciul ungar de informatii externe) in fata comisiei de specialitate a Parlamentului.

Daca despre activitatea spionilor maghiari in Ucraina  (si nemultumirea ucrainienilor) s-a mai auzit, subiect regasit si in raport, paragraful referior la Romania a fost trecut cu vederea.

Intregul raport poate fi citit descifrat, aici.

Ceea ce incepe cu tanguiala clasica referitoare la tratamentul aplicat minoritatii maghiare si mai ales Bisericilor, de data asta cu accent pe tendintele anti-maghiare ale Justitiei din Romania, ajunge sa ia o turnura interesanta prin acuzatia voalata ca in spatele Justitiei si a Guvernului roman s-ar afla de fapt SUA.

Ungurii par a fi foarte interesati sa afle natura relatiilor de cooperare intre SUA si Romania, fiind lasat sa se inteleaga ca asta ar fi unul din obiectivele Információs Hivatal in Romania.

La fel cum probabil SIE e interesat de legaturile dintre Budapesta si Moscova.

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Vecinii”

  1. Cezar says:

    Ohhhooooo…..cred ca de data asta, daca vor incerca sa mute ceva in front, probabil sprijiniti direct sau indirect de rusi, ungurii o vor lua in bot mai tare decat au luat-o in doua razboaie mondiale la un loc! Stiti cum se zice, a III-a-i norocoasa! 🙂