Vasilica, arma antisubmarin

Ma numesc Vasilica. AUV Vasilica.

Sau asa s-ar prezenta cu numele de agent acoperit rezultatul proiectului SECRIS, “desconspirat” acum ceva timp aici.

Both comments and pings are currently closed.

4 Responses to “Vasilica, arma antisubmarin”

 1. Eroul Bula says:

  Nu c-as fi rautacios dar …. din 2012 lanseaza cercetarea, folosind o platforma deschisa existenta, iar dupa 3 ani prezinta realizarea care face ce facea si platforma inainte dar sa lauda ca e cu componente exclusiv romanesti (i-am auzit pe un canal TV) desi sonarul are marcat pe el numele producatorului …. care nu e roman.
  Si-or fi dat si decoratii intre ei?

  Teoretic, platforma asta ar putea fi modificata si folosita si pentru operatiuni antisubmarin, in zonele costiere si portuare, sau operatiuni antidivers dar, daca dupa trei ani tot ce au realizat este ce au prezentat la TV, avem o mare problema.

  • admin says:

   Probabil nici finantarea nu a fost pe masura asteptarilor si de acolo ar trebui inceput. Au existat mari probleme cu asigurarea fondurilor pentru toate proiectele finantate de Stat, practic s-au taiat din banii deja obtinuti/promisi prin castigarea concursurilor. Diverse echipe concureaza, proiectele castiga finantare defalcata pe un numar de X ani dupa care sint anuntati ca bugetul se reduce la 50% sau mai rau. In lumea “normala” – a.k.a “la privat”- asta nu se poate intampla (fara urmari), daca ai semnat un contract trebuie sa-l respecti. Se pare ca cercetarea romaneasca nu functioneaza la fel si pana la urma obiectivele trebuiesc ajustate la realitate.

   Deci da, exista mari probleme.

 2. MVSTELIDAE says:

  Aia cu descărcatul mi se pare o mare ciudăţenie. Păi până descarci tu datele, te-au făcut de toţi banii.
  Adică au cercetat ei, dar nu s-au gândit la o antenă să trimită datele? Mi se pare dubioasă treaba.
  Cel puţin ruptă de realitatea tactică, adică nu suntem în sec VII, nu ai timp de răspuns.