Actori statali

Comunicatul de presa care face rezumatul discutiilor din ultimul CSAT a trecut aproape neobservat, probabil pentru ca nu contine nimic referitor la avioanele multirol. Ca o paranteza, asta ar fi ceva pozitiv daca ar insemna ca nu s-a ajuns la o intelegere rapida, in conditiile vanzatorului si negocierile continua, deci sint relativ serioase.

Revenind insa la comunicat, un pasaj sare din formula obisnuita a platitudinilor caldute: “O altă temă analizată în cadrul şedinţei Consiliului a constituit-o şi problematica ameninţărilor cibernetice la adresa României şi securitatea sistemelor informatice de interes naţional. S-a apreciat că în ultima perioadă aceste ameninţări s-au diversificat, devenind o opţiune tot mai atractivă pentru actorii statali sau nonstatali întrucât nu implică resurse foarte mari.

Daca luam ca ipoteza ca formularile din acest gen de documente sint destul de precise, atunci se naste intrebarea ce vrea CSAT-ul sa transmita? S-a intamplat ceva in ultima perioada ce ar trebui sa stim si noi? Probabil ca nu se refera la un grup de hackeri chinezi care vor sa fure reteta tuicii, marca inregistrata UE.

Sau e doar parte a campaniei pentru restrangerea dreptului la viata privata pe Internet?

O coincidenta temporala interesanta, de citit si “Discret“.

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.