Toate drumurile duc la HIMARS, episodul 2

Chun Mu K-MLRS - Sursa: aseanmildef.com

Chun Mu K-MLRS – Sursa: aseanmildef.com

Cate colibe, atatea calibre, cam asta ar fi deviza in lumea MLRS.

Cand credeam ca le-am vazut pe toate, coreenii vin cu o noua inventie: Hanwha Chun-Mu LRMRS (sau K-MLRS) de 239mm (alte surse spun 230mm).

In timp ce altii ar vrea sa puna mana pe M270, coreenii ar fi decis sa le inlocuiasca cu o varianta pe roti. Insa in loc sa mearga pe filiera HIMARS, producatorul local Hanwha a scos un produs oarecum similar ca si concept insa atipic si fara corespondent, ca si realizare.

Rachetele Chun-Mu LRMRS (Long Range MLRS) ar avea o bataie maxima de 80 de km (suna cunoscut?) si ar fi ghidate GPS/INS. Sint stocate in doua containere a cate 6 tuburi lansatoare.

In plus, MLRS-ul corean ar fi capabil sa lanseze si rachetele mai vechi de 130mm dar si cele americane de 227mm.

Pentru ca pot.

Both comments and pings are currently closed.

2 Responses to “Toate drumurile duc la HIMARS, episodul 2”

  1. Raptor says:

    Avand in vedere ca stau pe langa chinezi care au MRLS cu raza de 120km, sau pe rusi care la fel ca si amicii chinezi ii pot alimenta pe fratii mai de la nord cu MRLS-uri cu o raza cu bataie mai mare cum ar fi Smerch, nu ii vad bine pe sudisti decat daca noul sistem Chun-Mu e gandit ca un punct de plecare pentru rachetele de artilerie cu raza mare, crescand raza in urmatorii ani.
    Citisem un articol mai acum cativa ani in care chinezii spuneau ca dispun de MRL-uri cu raza de 120km pe care le-au conceput special pentru a putea ataca Taiwanul de pe litoralul chinez, nu mai stiu de ce model era vorba, A-100 sau WS-2, posibil sa fie cel din urma.

    De modelul WS chinezesc, ar mai fi de spus ca a fost importat de turci (WS-1), mai vechi si cu o raza mai scurta decat WS-2, model ce este produs in Turcia de cativa ani si montat pe sasiu de MAN 6×6.
    The Turkish missile system, T-300 Kasirga MBRL is based on Chinese WS-1 (Wei Shi; Guardian), with some modifications on the design with launcher very similar to the WS-1‘s launcher. In Turkish land forces service, the 302mm T-300 Kasirga MBRL system provides long range fire support