Henry Ford ar fi mandru

De la Boeing, despre viitorul fabricilor de avioane:

 

Si pentru ca e  vorba de Kuka si industria aeronautica:

Both comments and pings are currently closed.

24 Responses to “Henry Ford ar fi mandru”

  1. stelian says:

    Bai frate, nici astia nu mai vor sa nituiasca :). Tineretu’ asta…Se rasuceste in mormant Rosie the Riveter. Credeam ca doar ai nostri s-au saturat de strans suruburi, vopsit, samd.

  2. Liviu Stoica says:

    – Nu stiu cat de mandru ar fi azi Henry Ford sa vada compania de fabricat automobile care-i poarta numele si care se muta din U.S.A. in Mexic unde mana de lucru este mult mai ieftina. Azi nu mai conteaza calitatea automobilelor care circula pe soselele americane si faptul ca lucratorii din industria automobilelor din Statul Michigan (si alte state) o sa-si piarda locurile de munca. Mult mai important este profitul in bani, nimeni nu se mai sinchiseste de traditia si renumele fimei de automobile Ford.
    Liviu Stoica
    04-Oct.-’16

    • admin says:

      Ar fi poate mandru ca ideile lui legate de standardizarea productiei (automatizarea fiind doar ultima etapa) au ajuns cu ceva intarziere chiar si in industriile in care asta parea imposibil.

      Cat despre Ford Motor Co, traditia e dusa mai departe de Ford Europe, oricum singura filiala Ford care produce masini de calitate. Nu pentru americani, e adevarat.

      • enzo says:

        Ca proprietar de Ford fabricat in Germania chiar, nu m-as intinde chiar asa de tare la adus osande :).E bun dar sunt altii mult mai buni.
        Daca imi permiteti, nici un om nu e capabil de precizia si calitatea oferita de un robot, unde mai pui ca nu oboseste, nu cere marire de salariu si zile libere…

        • admin says:

          Osande in nici un caz. Poate ceva, foarte bine masurate, osanale. Or fi altii mai buni dar si mult mai scumpi insa oricum, eu vorbeam strict in interiorul “ecosistemului” Ford ca Europe sint cei mai buni, nu era o comparatie cu competitorii din piata desi chiar si asa nu sta rau: cel mai bine vandut supermini (Fiesta) si a doua compacta (Focus), dupa liderul Golf. Nu-i rau pentru o coproductie germano-britanica cu emblema americana.

  3. Liviu Stoica says:

    – In zona din “South” unde locuiesc in U.S.A. de mai bine de 25 de ani NU exista alt mijloc de transport (trenuri pentru pasageri, metrou ori autobuze) in afara masinii personale. De fapt NU avem nici trotuare fiindca oamenii aici sar din casa in masina si invers (acest lucru explica epidemia de obezitate de azi din U.S.A.). Zilnic trebuie sa conduc un Ford Focus pentru a supravietui si deci viata mea depinde in buna masura si de calitatea automobilelor firmei Ford. Pana in prezent am avut numai automobile Ford fabricate in U.S.A. dar o asemenea masina facuta in Mexic NU imi inspira incredere pe viitor. La nebunia de pe soselele americane de azi sa conduci si un automobil in care nu ai incredere este curata sinucidere.
    Liviu Stoica
    04-Oct.’16

    • admin says:

      In general in Europa, atunci cand un constructor deschide o fabrica noua, insista ca standardele de calitate sa fie daca nu identice macar comparabile. E si cazul Daciei, care a avut serios de tras dupa ce a fost achizitionata de Renault, pentru a ajunge la o calitate a asamblarii comparabila cu a celorlalte fabrici ale grupului. La fel Fordul de la Craiova, nu cred ca exista diferente de calitate intre ce se produce in Germania, UK, Belgia, Spania si Romania. De ce Ford Motor Co procedeaza diferit, nu stiu, insa de la platforma tehnica si pana la management, cele doua entitati (US si EU) sint foarte diferite.

      Experienta mea cu masinile americane se rezuma la cele de inchiriat. Nu am rezonat dar am considerat ca oricum erau cele mai proaste si ca probabil nativii isi gasesc masini mai bune – care sa nu fie europene sau japoneze, adica versiunile lor facute special pentru piata din State.

    • Alex says:

      Se muta in Mexic productia Ford de masini mici, C-Max si Focus. Este si normal sa faca acest lucru cand lumea nu prea mai cumpara asa ceva in America de Nord, iar marja de profit la un asemenea vehicul este cu mult sub $1.000. De ce sa platesti pe cineva su $30 pe ora sa-ti asambleze un asemenea vehicul cand poti sa o faci la fel de bine in Mexic si a platesti pe cineva $10 pe ora? Oricum UAW nu are o problema cu asta pentru ca productia va fi preluata de noile modele Branco si Ranger care au o marja de profit mult mai mare. Marja de profit la un Ford F-150 este undeva la $10.000, deci aritmetica este destul de simpla daca esti un om de afaceri.

      • Liviu Stoica says:

        – @ Alex: Nu-i chiar asa deoarece masinile Ford Focus se vand foarte bine pe piata americana de azi. In decursul anilor economia americana a pierdut milioane de “job”-uri care au ajuns in China, Mexic, etc. Goana dupa profit duce de rapa economia americana incet dar sigur. Azi se incearca recuperarea “job”-urilor pierdute si aducerea acestora inapoi in U.S.A. dar NU este usor. Majoritatea produselor ce se gasesc azi pe piata americana sunt “Made in China”, produse de o calitate dubioasa (in special produsele alimentare). Este trist sa vezi cum lucrurile merg an de an tot mai prost pentru americanul de rand in timp ce se incearca ascunderea adevarului de cei care sunt la conducerea tarii.
        Liviu Stoica
        05-Oct.-’16

        • Alex says:

          De unde sa vand asa de bine?
          http://www.autonews.com/article/20150709/OEM01/150709864/ford-to-move-production-of-focus-c-max-from-michigan-assembly

          Iar la nivel global productia Ford Focus poate fi descrisa ca fiind “flat”.

          https://www.statista.com/statistics/202769/worldwide-production-forecast-of-the-ford-focus/

          Goana dupa profit a fost intotdeauna si o sa continue sa fie factorul care face America sa ticaie. Da nu ai inteles asta dupa un sfert de veac petrecut aici…cam nasol.

          Produse alimentare “Made in China”? Serios? Mexic inteleg. Chile inteleg. Columbia inteleg. Guatemala inteleg. Canada inteleg. Dar China? SUA este un exportator net catre China de produse alimentare. Cat despre hante si carpe fabricate in China, acest tren a plecat de mult. Este mult mai probabil in ziua de astazi sa te imbraci in hante fabricate in Vietnam, Cambogia, Laos sau Bangladesh.

          Nu stiu ce este asa de greu de inteles – Muscle jobs that bring low added value are gone and are never coming back. Incidental sunt actionar la Ford si nu pot sa spun ca sunt satisfuct de performanta actiunilor lor in ultimii ani de zile. Daca nu ai incredere intr-un Ford Focus fabricat in Mexic, atunci incearca un Ford Focus RS. Astea sunt fabricate in Germania.

          • Liviu Stoica says:

            – @ Alex: Daca ar fi sa cred toate cele spuse de compania Ford (si de alte companii auto) inseamna sa visez cu ochii deschisi. Da, exista multe produse alimentare “Made in China” pe piata americana de azi. Daca nu crezi, incearca sa vii aici sa vezi cu ochii tai. Si daca poti ajungea ici n-ar strica sa mergi la munca, sa platesti toate taxele plus alte hangarale si sa-mi spui apoi cat de mult este in avantajul omului de rand “goana dupa profit care face America mare”. Toate sloganurile din trecut, cum ar fi “The American Dream”, azi sunt de rasul lumii. Cand jumatate din cei care azi muncesc in U.S.A. traiesc de la un salariu la altul si marea majoritate a americanilor sant datori vanduti pe viata la banca (imprumuturi pentru casa, masina, studii, “credit card loans”, etc), cam acesta este rezultatul “goanei dupa profit care face America mare”.
            Ma opresc aici cu randurile mele. Scuze ca am deviat de la topic.
            Liviu Stoica
            07-Oct.-16

          • Alex says:

            Where in the world do you go grocery shopping? Chinatown? Nici daca te duci pe la supermarket-uri mai eclectice cum ar fi Kroger sau Whole Foods ai dificultate sa gasesti “chinezarii” pe rafturi. I don’t think they feed you any different down south than they do up north. Except probably for the fried okra. Sunt aici de copil mic din ’84. Nu ar trebui sa te mire cum arata SUA. Sunt multi izbutiti si sunt multi care traiesc modest din diferite motive. America a fost intotdeauna tara contrastelor. Nu te opreste nimeni sa te faci instalator si sa castigi 200K pe cont propriu. Pana si baiatul care imi tunde iarba este capabil sa faca peste 100k, dar de obicei asta inseamna sa-ti asumi un anumit risc care te poate duce ori la sapa de lemn, ori sa ajungi sa castigi foarte bine. Nu toata lumea are acest talent si noroc.

  4. Liviu Stoica says:

    – O palma zdravana primita recent de americani a fost trasa de compania germana Volkswagen care a mintit cu nerusinare guvernul american dar si pe fiecare posesor din U.S.A. care conduce un asemenea automobil. Dupa asa ceva este greu de crezut in cuvantul si reputatia unei companii de automobile, indiferent daca este din Europa ori Asia. Puteti citi si aici la http://www.latimes.com/business/autos/la-fi-hy-volkswagen-probe-20150918-story.html
    Liviu Stoica
    04-Oct.’16

  5. Liviu Stoica says:

    – @ Alex: Problema cu tine este ca refuzi sa vezi si sa accepti realitatea de azi din U.S.A. Pe ce lume traiesti ????? Stiu ca SARACIA si FOAMEA sunt “taboo subjects” azi in U.S.A. dar imi place sa spun adevarul si asa cum bine se stie “adevarul supara”.
    Nu conteaza de unde cumpar eu produse alimentare. Important este ca multe din produsele alimentare din China ce sunt azi de vanzare in U.S.A. sunt mizerabile. Se poate vedea aici la http://theheartysoul.com/foods-made-in-china/
    Trebuie mentionat ca azi in U.S.A., conform statisticilor, 1 din 6 persoane face foamea. Suna cam ciudat pentru o tara care are asa de multe pretentii, nu-i asa ???? Vedeti aici la https://www.dosomething.org/facts/11-facts-about-hunger-us Exista destula mancare de vanzare in magazinele americane de azi, problema este ca multa lume NU are bani suficienti. O rusine nationala !!!!!!
    Daca ne luam dupa cele postate de Alex, fiecare instalator ori persoana care tunde iarba, etc., poate sa devina milionar in cativa ani. In realitate aprox. 50% din americanii de azi “traiesc de la mana la gura”, adica de la un salariu la altul, ori spus pe romaneste “trag mata de coada”. Va lumuriti aici la http://www.mybudget360.com/paycheck-to-paycheck-people-living-paycheck-to-paycheck/
    Statele Unite este o tara unica in lume, avand un potential nelimitat si ofera posibilitari de necrezut. Problema este ca azi NU se spune adevarul si cei care conduc tara o duc de rapa dovedind amatorism si spunand numai vorbe goale (ca in Romania pe vremea “raposatului”).
    Liviu Stoica
    09-Oct.-’16

  6. Alex says:

    Barosane tu traiesti in SUA sau pe planeta Talaforme? Spune-ne si noua ce alimente de baza halesti tu care sunt de provenienta chinezeasca. Sau tu esti unul mai cu mot si supravietuiesti numai din ghimbir si ginseng?
    Faptul ca primesti ajutor de la USDA nu insemna ca faci foamea. 13% (cam 43 de milioane) din populatia SUA primeste un fel de ajutor “nutritiv” intr-o forma sau alta: http://www.fns.usda.gov/sites/default/files/pd/34SNAPmonthly.pdf Numai exagera cu “facem foamea” pentru ca banii pe care ii primesti iti aigura un supliment si nimic mai mult. One more thing, quit equating living paycheck-to-paycheck to having a hand-to-mouth existance. Sunt doua lucruri care nu a corelare unul cu celalalt.

  7. Liviu Stoica says:

    -@ Alex: NU mai am nimic de adaugat la cele postate de mine anterior. O discutie cu tine NU are nici un sens. Asa cum am spus si mai sus, tu refuzi sa vezi si sa admiti realitatea. Cu atitutinea ta ai toate sansele sa faci cariera azi in politica. Din cauza asta toate sunt pe dos azi in U.S.A.
    Liviu Stoica
    09-Oct.-16

    • Alex says:

      Absolutely. Just make sure you don’t fool around with your dosage of Zoloft or Xanax because if you do you might come to the conclusion that the entire country is going to hell in a hand basket and the nuclear winter will descend upon us.

      • gsg9 says:

        Pe ce va certatzi bre, of course ca is going to Hell, stai sa se aleaga Trump pe postul de Serif Stelar si doamna colonel o sa ramana etern intzepenita cu ranjetul ala pe fatza de or sa se chinuie astia sa’i aranjeze masca mortuara cu ciocanul pneumatic si o sa ne caram totzi pe Talaforme 🙂 🙂 🙂

      • Liviu Stoica says:

        – @ Alex: NU trebuie sa fi MAGAR ! Faptul ca esti in U.S.A. de mic copil explica lipsa ta de educatie si respect, din pacate asa ceva NU se invata in scolile americane.
        Liviu Stoica
        10-Oct.-’16

        • admin says:

          Nu va certati, nu-i asa? Probabil mi s-a parut…

        • Alex says:

          Serios? Pai si atunci ce mai cauti aici fratello? Nu ai gasit pe toata Terra asta un loc mai insorit atunci? Am respect pentru cei care nu sunt rupti de realitate.