Cum se fabrica, episodul 1

 

Si totusi, lor le-au cerut romanii ajutor pentru motoare. Cu tot cu transfer de tehnologie. Probabil nu s-au inteles la offset.

You can leave a response, or trackback from your own site.

15 Responses to “Cum se fabrica, episodul 1”

 1. raster says:

  da-l dreq, ia la pila si-i iese 0.005mm +/-
  shaolini rau cianizii astia…

  #η™ΎθŠ±ι½ζ”Ύ

 2. Ilie says:

  Nu cred ca e chiar asa in realitate. Probabil e un video propagandist sa atraga “injineri” calificati la fabrica aia. Adica de aia care sa stie sa faca din bormasina o freza cu comanda manuala (pe dreapta sau stanga) si cu ochi foarte bun si mana sigura ca nu orice “senior engineer” capitalist poate sa ia la pila 0.005……

  Acum lasand la o parte bascalia – nu prea cred eu ca nu au ei niste centre de prelucrare cu 5/7/9/11 axe sa faca toate alea…
  Ca in ritmul asta nu mai faceau ei sute de F-7 si altele.

  In legatura cu afirmatia ca noi le-am cerut ajutor pt motoare – poti sa detaliezi mai mult?

  • admin says:

   Cine stie, posibil sa nu mai prind eu de glumele astea proletare.

   Cat despre conexiunea romaneasca, pe vremea de mult apusa cand ne interesa subiectul le-am cerut Spey-ul militar pe care ei incercau sa-l faca in licenta. Rezultatul a fost ala care se stie, romanii n-au primit nimic. Probabil ca l-am fi primit in ’90 cand vesticii i-au pus la izolator si pe ei dar pana atunci ne trecuse noua.

   Daca stau si ma gandesc, probabil ca de asta le-a trebuit chinezilor 30 de ani ca sa inceapa productia de Spey: era mult de dat la pila.

 3. albert says:

  Cu chinezii ne-am cam lamurit.Mai interesant ar fi de stiut ce se fabrica aici(pe la inceputul anilor ’90 s-a incercat asimilarea MiG-29):
  http://www.38north.org/2017/07/panghyon070617/

 4. barny says:

  asta e o vrajeala imensa. aia o fabrica de piese de tractoare… Fratele meu cine dracu mai da la pila? cine naiba mai ascutese manual burghiele? CNC-urile alea sunt cam obosite… majirotatea firmelor serioase de prelucrari mecanice din Romania sunt cu mult peste nivelul celor din fimuletul prezentat. Eu am vazut instalatie de depunere prin pulverizare din china facuta in anii 80 si arata muult mai bine ca ce au aia acolo.. ceva pute rau in clipul asta

  • admin says:

   E posibil ca @Ilie sa aiba dreptate si sa fie prezentate eroismele clasei muncitoare constructoare de motoare reactive cu pila, dalta si ciocanul.

   Interesant e ca oamenii din clip arata seriosi cand zic ca “in aviatie nu se poate cu merge si asa“. Inseamna ca a exista o perioada cand la ei “mergea si asa”.

   • raster says:

    @admin primul care a zis asta era secretaru’ de partid. si la ei, ca si la noi, nu-i doare gura. macar aia tzin la disciplina de partid. ca lucrul la baraj sau la canal nu se compara cu un loc caldutz la birou.

    nici macar cu Marele Salt Inainte nu ne putem compara.

    #imi_cer_scuze_anticipat_pentru_greselile_facute

 5. seba says:

  Mai,ceva nu e bine in clipul asta….cand dai cu pila pe o piesa metalica (sa spunem ca are 10 mm si vrei sa o aduci la 8,5 mm) niciodata nu pui degetul pe suprafata pe care o pilesti. Nenea din clipulet asta face.

  • gogu de la pascani says:

   pai deshtu’ conteaza de fapt.
   Sweet memories…cand eram la ora de atelier in gimnaziu, mi-am luat o leapsa dupa cap de la tov. maistru (genu’ cu scoala vietii) pt. gestul asta, insotita de intrebarea:

   “Ua boule tu stii ce se intampla daca dai cu degetul pe piesa cand pilesti”?
   Raspunsul meu a fost:
   “Ma tai?”
   “Da ba, te tai ca esti prost, da’ mai e o chestie”

   Va raspund maine πŸ™‚ cu explicatia lu’ tov’ maistru

   • barny says:

    hai ca m-ati facut curios cu mana pe piesa pe care o pilesti

    • admin says:

     Si eu sint curios. Nu am experienta la pilire dar in scoala generala ne puneau sa indreptam tole. In final, erau aceleasi gross motor skills.

     • gogu de la pascani says:

      Cica pe deget e grasime chiar daca nu-ti dai seama si nu mai prinde pila cum trebuie sa “muste” din metal, aluneca, ia neuniform, samd.
      Personal eu am tot incercat chestia asta…nu-s f convins dar daca asa spune domnu’ maistru asa o fi.

     • raster says:

      pfu, si eu care crezui ca transferi o particica din karma personala suprafetzei in cauza. noa tot nu-i rau…

      #ommmmmmmm

 6. gsg9 says:

  articol propagandistic sa vada si tzaranul chinez ca daca se duce la oras la atelier o sa ia la pila motoare cu reactzie, ce frumos e la atelier la oras…si cand ajunge acolo…tzeapa…o sa ia la pila niste iPhone πŸ™‚

Leave a Reply