Orban ii cere lui Trump rachete americane si gaz romanesc

Sursa: AP Photo/Manuel Balce Ceneta via timesofisrael.com

Sursa: AP Photo/Manuel Balce Ceneta via timesofisrael.com

De unde se dadea ca foarte probabila achizitia de catre Ungaria a unor sisteme de aparare anti-aeriene europene, ca sa tina cu traditia, se pare ca ungurii isi vor diversifica furnizorii de armament. Cu aceasta ocazie, si cei de gaze naturale. Sursa: Reuters.

Orban e in vizita in SUA si s-a intalnit cu Trump, prilej ca sa se laude putin ca economia Ungariei creste mai puternic decat cea a altor state UE si ca are acum bani ca sa-si creeze o armata puternica. Adevarul e ca au cumparat cate ceva in ultimul timp… Concret, ungurii vor de la americani sisteme de rachete AA cu raza medie si delegatia ungara ar fi vizitat Raytheon si Lockheed Martin.

In plus, si chiar mai surprinzator, Orban ii cere lui Trump sa grabeasca un proiect de exploatare a gazelor naturale din arealul romanesc al Marii Negre care ar trebui facut cu participarea Exxon deci depinde de cooperarea romano-americana. Firul epic al cererii ungurilor se impleteste bine cu naratiunea diversificarii furnizorilor de gaze ai statelor europene – a.k.a. scoaterea rusilor din ecuatie. Care rusi ne sint insa vecini exact in zonele de extractie a gazelor naturale de care se face vorbire.  Se asteapta reactia rusilor la atentatul asupra buzunarului lor. Judecand dupa istoria recenta, sint in stare de ceva rele. Deci unde sint corvetele alea?

Cat despre rachetele cu raza medie, subiectul pare inchis in Romania, acum ca HAWK-ul a fost taras-grapis operationalizat. Nu la standardul prognozat ci la unul romanescLumea pare multumita cu atat.

Both comments and pings are currently closed.

16 Responses to “Orban ii cere lui Trump rachete americane si gaz romanesc”

  1. Alex says:

    Ciucalaul asta poate sa ceara ce vrea in fata marelui blond. Problema lui este in continuare ca la urmatoarea abatere astia stau cu mana pe tragaci sa dea drumul la sanctiuni catre acolitii lui.

    https://www.wsj.com/articles/u-s-keeps-sanctions-at-the-ready-even-as-trump-courts-hungarian-leader-11557867566?mod=searchresults&page=1&pos=5

    • admin says:

      Daca cumpara NASAMS mai primeste o amanare. Castiga toata lumea, ca asa-i in tenis.

      • Alex says:

        I don’t think so. L-au atentionat pe Szijjarto acum cateva luni de zile in urma cand a venit sa pupe inelul. Fraierul asta mai mare stie ca este la ultimul avertisment.

    • Marius Z. says:

      Asa, simbolic, ca exemplu, ar putea incepe cu vizele, ca avertismentul sa prinda consistenta inainte de punerea in aplicare a pachetului.
      … sa ajungem si noi in rand cu ei, sau ei in rand cu noi 🙂

  2. dan/ says:

    Dacă ungurii dispun de ceva cu prisosință, e tupeul de golan de cartier.
    Asta se întâmplă când îl lași pe Orban să vină in România și să facă tot felul de declarații de parcă e la Budapesta si fără să îl ia nimeni de guler ,să îi tragă un în posterior, urmat de interzis accesul in țară.
    La MAE Român se doarme rău, ca peste tot ….
    Am ajuns să îmi fie dor de Băsescu 😬

    • seba says:

      Cred ca Trumpache intre patru ochi l-a intrebat,mai direct asa,in ce luntre sta cu fundul….
      Orban in sus,Orban in jos,sincer un tampit care se crede in anii ’30 ai secolului trecut.

      • offset says:

        @seba aici gresesti profund. e un tampit care are gandirea anilor 1526.

      • dan/ says:

        @seba
        Tâmpit, sau cum vrei tu, aruncă cu rahat in noi pe unde apucă….
        Si cum tâmpitii nostri nu reacționează , tot se lipește ceva….

    • dany says:

      Daca i interzici accesul lui Orban in RO se rezolva ceva? Ma cam indoiesc
      Cu exceptia faptului ca astupi gura unora si mai castigi niscai voturi pe o anumita zona in rest nimic palpabil
      Maghiarozauru’ stie una si buna: am nevoie de voturi pac mai trag o tura prin RO ca si aia au nevoie de niscai spirite inflamate + voturi. I ai luat o sursa de voturi automat il pui pe ganduri pe maghiarozaur, in momentul cand individu’ se apuca sa gandeasca nu se stie ce i trece prin scafarlie si te pomenesti cu altceva iesit din tiparele traditionale care nu stiu cat de convenabil este.
      Daca urmaresti miscarile de eliberare/gherila/nationalism etc pe toate coclaurile globului botezate in fel si chip o sa gasesti cateva tipare foarte bine definite in toate aceste miscari. In momentul cand un oarecare luptator pentru libertate/\terorist iese din aceste tipare apoi este cod rosu intre ochii alora cu ochi albastri iar de un astfel de om chiar trebuie sa te pazesti…

      Vrei o Transilvanie fara infuzie de capital venit sub șaua lui Attila?
      -apoi investeste banii cu cap astfel incat sa castigi ceva in zona aia, locuitorii sa fie multumiti de cat castiga/nivel de trai, unde este loc liber automat vin altii din alte zone mai putin dorite. Transilvania si tot ce reprezinta ea se afla sub mana si sceptrul politicienilor de pe Dambovitza, capitalul unguresc a patruns acolo exact in momentul cand politicienii nostri au trecut banii de investitii direct la pomeni electorale in loc sa investeasca si sa creasca nivelul de trai
      Prin faptele si acceptul tacit al politicienilor nostri au ajuns astia sa cumpere aproape tot in zona aia, ungurii doar au speculat momentul si eu si tu in locul lor la fel am fi facut

      PS In acesti 30 de ani de cand se tot bate toba , au avut bani si posibilitati sa ajungem daca nu la nivelul Spaniei macar al Poloniei.
      Nimic din ceea ce trebuiau sa faca nu au facut, nici dreapta nici stanga. In prag de alegeri urla sa se intoarca romanii din lumea larga fugariti tot de ei, mai bat toba nationalista inca odata poate reusesc sa mai pacaleasca pe cineva…

      • dan/ says:

        @dany
        De acord cu tine, investiții, dezvoltare, bunăstare = oameni mulțumiți, de orice etnie….
        Cu Dâmbovița mai ușor, nu vreau să dezbat tema “miticilor” ,ardelenii sunt miezul, restul nuca putredă…
        Că la Bucalestan nu sunt doar “mitici”
        Am un sentiment că tema asta cu ardelenii miez , și restul ,nu e chiar mosita doar de mințile ardelenilor…
        Doar o intrebare, cui folosește aceasta temă?
        Nu cumva….știm noi cui….

  3. gsg9 says:

    Pai nu zicea unul cu tupeu de la ei ca ce facem noi cu gazul, facem un foc mare?

    Mai bine asta facem decat sa’l dam lor 🙂

    Si aurolacii astia cumpara NASAMS inaintea noastra (ca sa nu mai zis de Leo2 A7 si PzH 2000)?

    Sa cumpere Pantsir, am auzit ca’s bune 🙂