Ungurii cumpara tot

Saab livrează Carl-Gustaf M4 Forțelor Armate din Ungaria

Saab a livrat sistemul de arme Carl-Gustaf M4 și a desfășurat un program de instructaj cu Forțele Armate din Ungaria, conform contractului semnat cu Ministerul Apărării din Ungaria în 2018.
În septembrie, Forțele Armate din Ungaria au efectuat cu succes un program de formare de instructori ,de două săptămâni, in poligonul de trageri de la Várpalota. Programul de instructaj a inclus exerciții de trageri „live” cu Carl-Gustaf M4, atât în condiții de zi cât și de noapte. Programul de instructaj face parte din contractul pentru Carl-Gustaf M4, semnat în 2018.
„Beneficiind de cea mai nouă tehnologie și având o ergonomie ameliorată,Carl-Gustaf M4 va oferi acum Forțelor Armate din Ungaria o flexibilitate tactică sporită, fiind în același timp gata pentru câmpul de luptă al viitorului,” spune Görgen Johansson, șeful zonei de afaceri Dynamics a Saab.
„După ce am stabilit cerințele operațional-tehnico-tactice, ne-am uitat la ce sistem de arme le îndeplinește cel mai bine și am văzut că sistemul Carl-Gustaf M4 se potrivește perfect cu nevoile noastre specifice” spune Lt. Gen. Ferenc Korom, Comandantul Forțelor de Apărare ale Ungariei.
Începând din 1948, arma multirol Carl-Gustaf a sprijinit infanteria de luptă din întreaga lume în abordarea unei game largi de provocari de pe câmpul de luptă.
Reprezentând o evoluție marcantă în istoria sistemului de arme, noul model M4 îndeplinește necesitățile unor medii de conflict actuale, oferind în același timp compatibilitate cu inovațiile din viitor.
Sursa: Saab

Both comments and pings are currently closed.

10 Responses to “Ungurii cumpara tot”

  1. Marius Z. says:

    Pai nu mai bine cumparau Transilvania? Sau deja au facut-o (aproape gratis)?
    Amu’ probabil se pregatesc sa o apere 🙂

    Lectia CG-ului e extrem de interesanta: cum poate evolua un sistem timp de peste 60 de ani, si sa ramana competitiv, ieftin si usor de folosit.

    Lectii si pentru noi:
    1. cat de rapid si eficient se misca vecinii nostri vestici in achizitii…
    2. lectia evolutiei unui sistem vechi – nu tot ce e vechi e bun de aruncat. Doar sa ai idei si bani de bagat in cercetare si evolutie continua…

  2. gsg9 says:

    ungurii e prosti

    romani’i e jme-cher-i

    romanii investeste banii in mentzinerea unitatzilor de t55, volkhoavelor, flotei de ruginituri cu mitraliere, taburilor, tunuri lor de 100, styxurilor, mig21urilor

    ei investeste in resursa umana, generalii de spitale, generalii de divizii aeriene, amiralii de flote de submarine

    ei investeste in doctorate de managementul politicilor de securitate si studiul amenintzarilor amenintzatoare

    ei este doctori in trantit licitatzii

    si este doctori in editare de pedeferui

    again, ungurii e prosti

    #PreaProstiPtOrice
    #PSDForever
    #Dancilapresedintepeviata

    • Marius Z. says:

      “romanii investeste banii in mentzinerea unitatzilor de… ruginituri”
      Esti sigur ca investesc bani, ca nici ruginiturile alea n-au trecut prin vreo revizie majora in ultimii 15 ani, cu exceptia catorva duzini de echipamente?

      Sau te referi la partea a doua, cu resursa umana? 🙂

    • gsg9 says:

      ca sa mentzii si sa operezi unitatzi militare cu fierataniile alea tot trebuie sa cheltui niste bani, dupa aia poate mai ies pe mare sau mai ies in poligon sa calce o dacie 1300 cu senila ca de altceva nu mai sunt bune, oamenii platitzi, utilitatzile samd

      se antreneaza cu rezultate deosebite la super standarde nato…

      ca sa nu mai discutam de doctorate, generali, departamente peste departamente

      overall se irosesc banii si stau si viseaza la alea 275 de MBTuri rachete si corvete 48 F16 F35 mii de camioane si masini blindate samd

      iar pesedeul ai lasa sa viseze

      de banii aia daca aruncau tot balastul tot ce nu mai e fezabil sa mai pastreze poate se cumparau niste chestii folositoare

      desi daca vorbim despre romani cel mai probabil nu

      #PreaProstiPtOrice

  3. Tedy says:

    https://m.adevarul.ro/news/eveniment/se-pregateste-desant-masiv-nato-romania-mapn-investeste-12-miliarde-lei-baza-aeriana-mihail-kogalniceanu-1_5d84cac4892c0bb0c6c8431a
    Necesitati diferite, masuri diferite, strategii diferite. Ro urmeaza directia pe care merge Polonia, ungurii au un pic alta ”directie”..