Dumitru Popescu, CEO ARCA, arestat pentru frauda, fals si deturnare de fonduri

Dumitru Popescu - Sursa: donaanacounty.org

Dumitru Popescu – Sursa: donaanacounty.org

Arestat in SUA, ca precizare.

Cu multumiri lui @gsg9 pentru semnalare.

Ultimele aventuri ale ARCA in SUA: Dumitru Popescu a fost arestat in Georgia si “extradat” in New Mexico, find invinuit de frauda (13 capete de acuzare), deturnare de fonduri (5 capete de acuzare) si fals (o instanta).

“It alleges that between May 26, 2015, and Aug. 20, 2015, and Nov. 25, 2015, and Feb. 23, 2016, Popescu “did by words or conduct make a promise that he had no intention of keeping” and “misrepresented a fact intending deceive or cheat” Michael Persico, the CEO and founder of the Chicago-based telecommunications company Anova Technologies, in an amount exceeding $20,000, according to the complaint.”

Sursa: parabolicarc.com

 

Pare ceva familiar:

“In 2015, it was announced ARCA would be getting funding from the state in the form of Local Economic Development Act dollars. The company received the allotted $60,000 from the city of Las Cruces, but missed out on the promised $500,000 in state funding due to misreporting existing employees and new hires, the Sun-News previously reported.”

Sursa: Las Cruces Sun News

 

Americanii ar putea incerca chiar sa caute solutii pentru a-si recupera banii.

Un exercitiu interesant ar fi o analiza a fondurilor primite din partea statului roman fata de rezultatele promise, atunci cand ARCA era inca speranta industriei aerospatiale romanesti. Dar daca ar fi descoperite nereguli in modul de atribuire a fondurilor, atunci ar intra si altii in bucluc, asa ca probabil nu va fi nici o analiza.

You can leave a response, or trackback from your own site.

22 Responses to “Dumitru Popescu, CEO ARCA, arestat pentru frauda, fals si deturnare de fonduri”

 1. gabitzu says:

  Imi pare rau ca nu mai gasesc pozele (evident ca au sters orice urma a chiflelor cand au mers in State) pe care le-au pus cand au construit ceva cuptor pt turnarea in vid a aliajelor de aluminiu bla bla … era o chestie din caramizi si ciment, nasoala si nefinisata, cu partile metalice vopsite aiurea in ceva maro .. arata fix ca orice cotetz/afumatoare aflata prin curtile a 80% din romani.

  http://picasaweb.google.com/114503320666283130750/ARCACompletedTheCastingHouseForAluminiumAlloys (nu stiu daca mai exista sau se vede, sunt la serviciu si am blocate site-urile de poze)

  Daca dupa pozele alea ramaneai “believer”, chiar aveai o problema.

 2. gabitzu says:

  Cele mai tari au fost pozele pe care le-au pus cand au construit ceva cuptor pt turnarea in vid a aliajelor de aluminiu bla bla … era o chestie din caramizi si ciment, nasoala si nefinisata, cu partile metalice vopsite aiurea in ceva maro .. arata fix ca orice cotetz/afumatoare aflata prin curtile a 80% din romani.

  http://picasaweb.google.com/114503320666283130750/ARCACompletedTheCastingHouseForAluminiumAlloys

  (nu stiu daca mai exista sau se vede, sunt la serviciu si am blocate site-urile de poze)

  Daca dupa pozele alea ramaneai “believer”, chiar aveai o problema.

  • admin says:

   Daca stau si ma gandesc bine, nu stiu sa fi existat vreo farsa mai elaborata dupa ’89. Nu ma refer la sume ci la energia pusa in miscare pentru a face lucrurile credibile. Caritasul sau FNIul nu au avut parte de atata publicitate. Dar dupa cum zicea cu putin timp in urma @xv, poate ca piramidalii nu au avut departament de marketing&machete pus la punct asa cum avea ARCA. Altfel, cu niste CGI-uri frumoase, poate ca romanii ar fi contribuit si azi la Caritas.

   • stelian says:

    Interesant e ca la americani le-a luat doar vreun an sau doi sa se prinda ca e tzeapa. In timp ce la noi dupa mai mult de 15 ani inca sunt destui care i-ar sustine. Probabil asta e diferenta intre noi si ei.

 3. Ilie says:

  @admin – ca mare dreptate ai cu modul de atribuuire al fondurilor. Multi ar da in balbaiala….

  Cat despre taica popa – cu Dumnezeu inainte…

 4. gsg9 says:

  faptul ca si’a tras un aer asa a la Gerula nu prea i’a folosit si in poza aia pare asa un pic cam nedumerit, ditamai CEOul de firma aerospatziala… what’s wrong cu astia prin America de n’a mers treaba ca prin Romanica 🙂

  si in State n’a prea mers treaba ca n-a ciupit prea mult, 60k plus 20k in catziva ani

  la noi ala care i’a dat 100K in scripte si’a oprit 90K si 10K au ajuns la nea asta, asa ca n’o sa faca nimeni nici o investigatzie

  si daca fac o fac degeaba, dupa ani de procese le dau 2 ani si ies dupa 9 luni fara recuperarea prejudiciului, nici nu merita deranjul

  asa ca WTF is wrong cu americanii astia de ne omoara Aerospatzialele, vorba lui Ilie…

 5. barny says:

  mi s-a adeverit profetia :))

 6. Marius says:

  Hahaha, pai excrocul asta (astia)a crezut ca fac multi purici in USofA? Ar fi curios sirul banilor, cine cat le-au dat in Ro si pe ce comisioane. Urat pentru Ro ca apar precedente/stiri de genul asta in industrie.

 7. RoccoSuasito says:

  Asa ii trebuie. Sa vedem cum s-o descurca prin puscariile americane. O sa fie prostituata de serviciu.

 8. capatu` satului says:

  suma este mika,
  20.000 de verzisori,
  ideile vehiculate sunt foarte interesante, si multe,
  a aparut un fel de placa, niste avioane,
  diferite fata de ce gandea si se dorea pe la noi,
  arca a adus speranta ca am putea avea si noi candva satelit, rachete,

  dupa plecarea arca avem certitudinea ca vreun satelit, vreo racheta mare, gandita si produsa la noi, nu va aparea repede prin batatura,

  stam linistiti ca am inteles ca bulgarii au propriu satelit de anu asta, ungurii de mai mult timp iar din decembrie va avea si Angola propriu satelit,

  refuz sa cred ca bulgarii, ungurii si angolezii ar fi mai destepti ca noi,
  noi fiecare avem rachete avioane si de toate in plan dar nu reusim sa le exprimam fizic, ca in bancu cu asemanarea dintre un militian si un caine: amandoi au privirea inteligenta dar nu se pot exprima

  cum necum arca a prezentat machete a …ceva,
  Incasu si restu nici la macheta 1:1 nu au ajuns in ultimii 30 de ani –
  macheta de parte frontala de fuselaj TD cu un nou radar este putin pt. un institut de cercetare in 30 de ani,
  aerotaxi s-a impotmolit de tot…

  daca o racheta arca ar fi zburat macar dupa 2, 3…10 incercari ar fi insemnat ceva,
  asa, asteptam inca torpilele aeriene si un smen ceva prin care armata sa cumpere ceva table ruginite

  sau cine stie or avea dreptate aia multi care spun ca nu are rost sa producem nimik ci mai bine cumparam toate produsele uzate – produse trecute de proba focului si a timpului,

  sau cum doar gandirea la construirea unui avion militar sau a unei rachete costa mai mult decat PIBU pe 10 ani

  • admin says:

   Vrei sa zici ca ar trebui facuti scapati pentru ca suma este mica? Din Romania au luat mult mai mult si nu-i urmareste nimeni asa ca poti sa-i consideri norocosi.

   Sau ar trebui scuzati pentru ca nici altii n-au facut mai mult?

   Cat despre speranta, Romania a platit scump.

   • stelian says:

    Pai “domni” precum meseriasu’ de la ARCA exista datorita infinitei dorinte de a fi trasi in teapa a romanilor. Deja il boceste primul admirator. Inca nu s-a prins ca omul era un simplu escroc nu proiectant/constructor de rachete sau ce mai povestea el.

   • Capătu satului says:

    Eu nu spun ca o persoana care comite infracțiuni sau fapte penale nu trebuie sa plătească

    Eu am spus că proiectele arca au dat unora speranța că se va face cândva ceva

    A fost si airstrato care a zburat, placa aia cu motorase, exomars, etc
    Chestiile astea s-au intamplat nu au fost doar povesti scrise pe un blog
    Plus ca la exomars cineva din exterior ma gandesc ca a verificat planurile, produsele livrate

    Se amesteca prea multe lucruri diferite

    Dacă s-a săvârșit vreo infracțiune va plăti – in US pedepsele sunt pedepse nu cele care se dau la noi cu suspendare pt. politicieni ci ani multi de pushcarie

    • admin says:

     Bineinteles ca trebuiau sa dea unora speranta, altfel cum sa-i faca sa doneze bani?

     Daca e vorba doar de speranta si machete, puteam sa gasim mai ieftin.

  • RoccoSuasito says:

   Ca bulgarii si angolezii detin sateliti, da, e rusinos pentru noi.
   Dar ca sa ne simtim putin mai bine, tin sa precizez ca bulgarii au platit compania americana SSL sa le construiasca satelitul. Adica nu au realizat nimic special. Asta putem sa facem si noi. Venim cu 235 milioane $ si cumparam un satelit. Mi-e greu sa cred ca noi am putea vreodata sa construim integral un asemenea satelit de 3,5 tone. Poate doar sa contribuim cu anumite componente.
   Cel mai probabil angolezii au procedat la fel ca bulgarii, chiar nu am chef sa mai caut detalii.

  • gabitzu says:

   Fir-ar sa fie, tot nu v-ati lamurit? Uite-te inca o data la linkul care l-am pus in primul post, aia vrea sa fie o instalatie de turnat aluminiu in vid, pentru a realiza piese pentru un motor de racheta !!!

   Pentru ca au vrut sa realizeze o racheta, dar stai, ca le trebe motor. Trebuiau sa realizeze motorul, dar stai, le trebuiau piese de precizie, pe care apparently nimeni in Romania nu putea sa le faca. Asa ca s-au hotarat sa le toarne singuri. Dar stai, ca pentru asta aveau nevoie de un cuptor, pe care, din nou, nimeni din Romania nu putea sa-l faca, asa ca si l-au facut singuri.

   Serios, daca tie inca iti pare rau ca nu avem satelit (apropo, google it, am avut si … au pierdut legatura cu el – daca vezi pozele cu “realizarea”, poti linistit sa-l confunzi cu o lucrare de semestru (hai, de licenta, in ce hal e invatamantul acuma) al unui student la electrotehnica) – ma ofer sa ma ocup eu.

   Da, uite o idee, o sa continui eu ce a lasat ARCA. Voi trimite-ti-mi banii, multi bani, e vorba totusi de explorarea spatiului, si promit ca de 1-2 ori pe an o sa va arat cate o macheta. Uite, eu m-am gandit sa exploram Marte, o sa lucrez la un rover, o sa arate asa:

   http://www.brickshelf.com/gallery/mescalinum/TC5-mars-rover-V2/w800/00main-800.jpg

   Toata lumea, trimite-ti banii !!!

   • Capătu satului says:

    Între a construi un produs si al vinde este o distanta mare
    Arca a avut marketing bun
    De aia a prins
    Plus au avut proiecte airstrato, exomars, etc
    La exomars cred ca planurile si produsu au fost verificate probabil de cineva de la esa
    Acuma daca nici esa nu se pricep la aerospatiale si au fost fraierii, nu stiu
    Dar ma indoiesc ca esa ar fi asa botanishti
    Au existat probabil planuri si calcule serioase in spate: multe creioane ascuțite

    Pt ca am uitat să vindem am ajuns unde suntem, combinat cu mulgerea fabricilor de catre politicieni prin firmele amantelor si ale neamurilor

    Alegătorii au minte scurtă,
    Au votat, de regula, tot pe cei care au distrus fabricile si uzinele patriei

    Justitia a lucrat la noi dar fara rezultate
    In ultimii ani s-a mai incercat sa se faca ceva dar este greu după mai mult de 20 de ani de hibernare

    Nu am verificat buletinele de proprietate intelectuală US dar ma gandesc ca produsele arca au ceva planuri protejate asa cum erau ele cu suruburi de la bricolaj si turnare aluminiu in cuptor de caramida

    La noi in cercetarea aerospatiala si cea militara e cam ghiață la mal
    Asa ca oricine aduce o contribuție cat de mika este de lăudat

    • gabitzu says:

     Despre ExoMars si colaboararea cu ESA:

     http://parsec.ro/2016/11/despre-arca-space-si-exomars/

    • admin says:

     Crezi gresit, la exomars nu a existat nici un produs al ARCA (pe modulul exomars), ei au facut doar testele, care au esuat. Info despre testul esuat si ancheta ESA care a urmat pot fi citite aici.

     Unde sint produsele pe care ziceau ca le construiesc, rachetele si hidroavionul supersonic?

     • gsg9 says:

      la IAR111 erau inca din 2011 in stadiu avansat 🙂 🙂 , au testat aruncarea cockpitului cu parasuta din elicopter de la 700m, au facut niste simulari si niste mulaje de bucati de fuselaj

      de restul banilor machete, animatzii si jpeguri

      http://www.arcaspace.com/en/iar111.htm

      cea mai tare e poza aia cu dubiosii aia imbracatzi in halate albe de mediu steril si primprejur prin hala aia mizerie, lazi de scule d’alea de service auto in dezordine si cea mai tare faza gaurile alea de la imbinari de intra aerul si lumina de afara prin peretele metalic 🙂 🙂 🙂 dar ei au niste halate sa nu umble cu impuritatzi in mediul ala steril 🙂 🙂 🙂

      daca nici asta nu e prosteala, apai nu stiu cine’l mai lamureste pe Capătu satului …

 9. stan says:

  eu nu inteleg cum a putut el sa creada ca o sai mearga cu tepele in USofA

 10. Marius Alexandru Dalacu says:

  Urasc sa am dreptate…de cand s-au dus in state la fiecare postere pe FB avertizam ca sunt escroci…numai daca te uitai la pozele cu pompe de presiune stranse cu suruburi de confectii metalice si te ingrozeai….

Leave a Reply