Omoratorul de HK416

Sau cum a pierdut Colt startul in cursa AR-urilor cu piston si piata in fata HK.

Una din cele mai “discrete” prezente pe piata AR-urilor cu piston vine din partea celui mai mare producator, Colt, care e si unul din primii care a cercetat subiectul, inca din anii ’60. O serie de decizii bizare au dus la amanarea introducerii pe piata a unui asemenea produs, pana dupa ce concurenta castigase deja contracte importante si pusese ambele picioare in usa.

Aspectele tehnice ale evolutiei AR-urilor cu piston de la Colt sint prezentate foarte bine aici.

La fel de interesanta e insa povestea din culisele dezvoltarii lor si explicatia esecului Colt. Unele aspecte sint oarecum familiare.

 

Sansa Colt de a recupera din piata pierduta in fata HK e sa mizeze pe un pret mai scazut, aspect care sa compenseze lipsa “dosarului cu utilizatori”. Cum pretul armelor cu piston (extern) este superior celor cu piston intern / DI (clipul confirma faptul ca uneori producatorii nu stiu sau mai curand nu vor sa stie denumirea corecta tehnic a produselor lor – asta apropos de IWI Tavor) si Colt tine la pret, probabil pe motiv de profitabilitate contabila, deocamdata e mai ieftin sa cumperi un M4 decat un LE6940P. Daca pretul ar fi similar, poate ca LE6940P ar fi preferat in locul M4 in contracte cum a fost cel pentru FOS romanesti.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.