N-ai drumuri, pierzi razboiul


 

“What needs to be done now is to improve infrastructure rail, highways, so that the rest of the Alliance can get here. At the conclusion of the Saber Guardian exercise last year, we had equipment that was stuck in Romania for more than two months, trying to get it back to Germany. It’s a combination of capacity and regulations.”
NATO tests how it can move equipment into the Baltics to be closer to Russia, it doesn’t like what it found. Hodges describes a U.S. Army HET crew embarking on such a test last year, trying to move a tank along a long, tortured route. “They drove it over the Carpathians, from Poland down to Mihail Kogalniceanu,” he said. “It was very, very difficult.”
Sursa: popularmechanics.com How Roads Could Win or Lose a War With Russia

Both comments and pings are currently closed.

13 Responses to “N-ai drumuri, pierzi razboiul”

  1. Marius Z. says:

    Astia n-or citit din geniile locale care considera ca e bine sa n-ai drumuri ca sa castigi razboaie. In optica asta si noi suntem “toujours pret”, din negura timpurilor si pana in vecii-vecilor 🙂

    Pacat ca ne-au facut romanii niste drumuri: Transalpina, pe valea Muresului etc:
    “Dacă romanii au realizat în 10 ani, peste 4.000 de kilometri de drumuri, românii au construit după revoluţie circa 550 de kilometri de autostradă.”

    https://www.historia.ro/sectiune/actualitate/articol/dacia-romana-avea-drumuri-mai-intinse-ca-romania-de-azi

    Din pacate rusii nu prea au obiceiul sa faca drumuri dupa ce ne ocupa 🙂

    Pana si bulgarii ne-au luat de mult:
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/drumurile-romaniei-locul-120-din-137-mai-proaste-decat-in-burundi-800454

  2. enzo says:

    Asta ca sa intelegem pana la urma de ce nu se fac autostrazi si de ce s-a pus la pamant infrastructura feroviara.
    Urmariti, va rog, politicienii care spun ca autostrazile nu sunt necesare.
    Subiect destul de vechi, semnalat de ceva vreme de oamenii de la logistica, nu doar a lor ci si a noastra.
    Am citit prin presa ca e posibil sa inauguram vr-o 15 km de autostrada din lotul Sebes-Turda, anul asta.

  3. albert says:

    Nici operatiunea”Barbarossa” n-ar fi trebuit sa fie planificata! Ca reteaua de comunicatii era sigur mult mai slaba.Ce-o fi insemnand pt. unii instructia?!Si la ce mai sevesc atatea mijloace off-road?

    • enzo says:

      De ce sa nu dam drept exemplu, cucerirea vestului salbatic? E drept ca si Estul rusesc e cam tot salbatic.

      Revenind mai serios, nu avem conditii de razboi, nu se preteaza sa trimiti tancurile peste campii, dealuri si munti ca nu au dat rusii inca. Nici nu cred ca este nevoie de altceva decat show-off, ducem 50-100 tankuri in Romania si rusii nu sar gardul.
      Apoi doar capacitatea de a muta 100 tankuri din Germania pana in Romania sau Estonia, peste noapte, este deja suficient sa ii tina pe orice potentiali agresori, in banca lor. Pe langa utilitatea militara, folosita poate, odata pe an, ramane utilitatea civila care genereaza (sigur) dezvoltare locala.

    • Just VAS says:

      Daca era o situatie de “criza reala” restrictiile alea deveneau istorie, dar ca dislocare preventiva, rotatia trupelor sau participarea la exercitii comune…. raman in picioare. Insa podurile care au o limita de greutate suportata, reprezinta un adevarat calcai al lui Ahile.
      Armata SUA a ajuns la nivelul de acum, pt. a realizat ce inseamna sa asiguri “intregul lant”, de la forta de izbire, asigurarea rezervei de munitie, carburant si alimente, pana la evacuarea ranitiilor si transportarea lor la spitale de campanie, la un nivel pe care altii doar il viseaza.
      Faptul ca declaratiile vin de la un militar, care nu urmareste capital politic, constituie un semnal cat se poate de clar. Ramane sa il priceapa cine trebuie, presupunand ca le si pasa.

  4. Gabriel says:

    Ministrul Transporturilor: Daca am avea autostrazi, ar creste salariile si ar pleca multinationalele.
    http://www.ziare.com/economie/infrastructura/ministrul-transporturilor-daca-am-avea-autostrazi-ar-creste-salariile-si-ar-pleca-multinationalele-1517640
    #guvern_cu_prosti_gramada

    • Anla'shok says:

      Din ciclul a zis unul ca l-a auzit pe altul spunand. Cu alte cuvinte un colportor.

  5. Dan Banan says:

    Asta-i afirmatie numai buna de campanie electorala. Eu le-as da in cap constant cu afirmatia asta. PSD vor deci ca omul de rand cu care ei cica tin sa aiba salarii mici, si sa lucreze in continuare pe salarii mici la multinationale. Nu cumva sa creasca salariile, ca nu cumva sa plece multinationalele.
    Multinationale pe care ei dealtfel nu le inghit. #noaptea_logicii

  6. gsg9 says:

    n’ai drumuri ai pierdut pacea 🙂 , ca investitoarele stratejice se duce ele multele prin alte partzile…

    ne fortzeaza NATO sa facem doo curidoare, daca le si platesc si eventual daca si le fac ei singurei poate sunt gata in urmatoarea suta de ani

    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/romania-fortata-sa-construiasca-autostrazi-doua-coridoare-cheie-ale-nato-traverseaza-tara-noastra.html

    #(admin: not ok)