Arma de asalt Beretta

Nu s-au mai auzit noutati despre noua arma de asalt romaneasca ce urma sa fie furnizata de Beretta insa firma italiana o duce bine, fiind ocupata acum intr-un parteneriat cu General Dynamics pentru noua arma de asalt americana (si pusca automata).

General Dynamics a fost selectata pentru a continua dezvoltarea prototipului lor, partea interesanta fiind ca arma in sine ar fi fabricata de Beretta SUA.

Si nu arata rau deloc:

 

Sistemul de functionare este deocamdata tinut la secret, zvonurile indicand un sistem combinat bazat pe recul si imprumut de gaze. Suna similar cu HK G11.

Munitia de 6,8mm foloseste un tub cartus de polimer cu baza din metal si a fost dezvoltata de cel de-al treilea partener, True Velocity.

Solutia bullpup este una logica din punct de vedere al echilibrului intre dimensiuni si performantele balistice dar, ca in cazul oricarui bullpup, succesul sau esecul ofertei General Dynamic / Beretta va sta in detalii si deocamdata prototipurile par sa fie mai degraba saracacioase in privinta elementelor considerate indispensabile unui bullpup modern. E posibil ca pe parcurs lucrurile sa se mai schimbe si produsul final sa arate oarecum diferit de ce se vede acum.

Both comments and pings are currently closed.

9 Responses to “Arma de asalt Beretta”

  1. stan says:

    razboiul nu se castiga cu arme de astea
    razboiul se castiga de aviatie de rachete antitanc de artilerie nu de pustii

    • gabitzu says:

      Nici nu ma bag sa contest afirmatia ta, pot doar sa observ ca si daca ar fi adevarat, nu avem nici din alea…

      Sau mi s-a defectat detectorul de sercasm 🙂

      • stan says:

        pai tocmai aia spuneam ca ar trebui sa ne concentra pe lipsurile care pot avea un inpact mai mare pe soarta unui razboi
        ca ii pusca de asta sau ak47 tot nu schimbi soarta unui razboi

  2. gsg9 says:

    misto puscociul, la romaneleasca poate doar specialii daca primesc moca vreo cateva, restul or sa moara cu akmurile alea eterne – cele mai bune pusti din lume

    • gabitzu says:

      “cele mai bune pusti din lume” 🙂

      Daca exista internet in ’39, oare cum ar fi fost…

      Ar fi fost unii care sa sustine ca vz.24 (PM 86), o modernizare veche de 20+ ani a vechiului G98 (AK47) vechi de 50+ ani e “cea mai tare”, diferenta fata de “state of the art” M1 Garand nu e importanta, ce ne trebe sa schimbam pusca, pe noi nu ne ataca nimeni, avem aliante cu vecinii, etc.

      Putem sa trecem in offtopic si sa extindem comparatia la tancurile FT19 si R-35 (T-55) “simple si bune”, complementate de relativ mai modernele Skoda35 (TR85) …

      Sau cele cateva He-112 si Hurricane (F-16) care veneau sa completeze vechiturile …

      T

      • admin says:

        Discutia din ’39 chiar a avut loc la nivel global, in general (URSS, Italia, Japonia, Franta, etc) decizia a fost pentru modernizarea vechiului, in loc de adoptarea noului, pe criteriul exclusiv logistic. In momentul asta, logistica este inca importanta dar nu mai este critica pentru decizie.

  3. IU says:

    AKM pot fi folosite la antrenament cum procedeaza acesti tipi.
    Beretta la speciali.

  4. habarnistul says:

    Interesantă armă, are o frâna de gură direcțională destul de rar întâlnită ( edestul de mare si probabil destul de grea , dar la bullpup e oarecum recomandată , deoarece are centrul de greutate in spate ).
    Țeavă are un profil interesant , cu prelucrări longitudinale pentru marirea suprafeței de schimb termic .

  5. habarnistul says:

    Mi-am amintit unde am mai văzut conceptul ăsta de armă , probabil modificata puțin la măruntaie , din motive lejer de înțeles : FN2000 🙂 .
    Da , cărțile din cărți se scriu …