Este Hermes 450 alesul?

Pentru ca mi-a placut ecusonul – Sursa: MApN

În cadrul vizitei oficiale în Israel, prim ministrul Ludovic Orban s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. In cadrul vizitei, delegației României i-au fost prezentate tehnologii avansate din domeniul apărării ale Elbit Systems, inclusiv UAS-ul (sistemul aerian fără pilot/drona) Hermes 450. 

Amintim ca Elbit Systems a anuntat ca va deschide o linie de asamblare de drone in Romania  dupa ce in mai 2020, Avioane Craiova, Romaero si Elbit Systems au semnat un memorandum de colaborare pentru a produce drone in Romania. Partile componente ale dronelor ar fi produse la Elmet Bacau (subsidiara Elbit Systems in Romania) si asamblate in totalitate in Romania. Elbit Systems are deja patru capacitati de productie in România:

o   Simultec (Măgurele) – Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.

o   A/E Electronics (Bacău) – Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă

o   Elmet (Bacău) – Produce sisteme și subsisteme electromecanice , printre care drone și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)

o   Elmet Măgurele – Unitate de producție pentru sisteme terestre care va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.

Informatii suplimentare despre Elbit Systems România: 

Despre Elbit Systems în România 

Elbit Systems operează în România de 27 de ani, fiind un furnizor tradițional al Ministerului Apărării Naționale, în strânsă colaborare cu companii din industria locală către care a facut transfer de tehnologie. 

Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene – (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.

In anul 2020, Avioane Craiova, Romaero si Elbit Systems au semnat un memorandum de colaborare pentru a produce drone in Romania. 

Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naționale, Elbit Systems, în calitate de acționar unic a pus bazele a patru unități de producție românești: 

o   Simultec (Măgurele) – Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.

o   A/E Electronics (Bacău) – Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă

o   Elmet (Bacău) – Produce sisteme și subsisteme electromecanice , printre care și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)

o   Elmet Măgurele Unitate de producție pentru sisteme terestre care va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.

Cele patru fabrici, în care muncesc sute de ingineri, generează anual o cifră de afaceri cumulată de zeci de milioane de dolari, majoritatea contractelor fiind destinate exportului. Astfel, Elbit Systems este una dintre cele mai importante companii din industria română de apărare care derulează exporturi semnificative.

Despre Elbit Systems

Elbit Systems este o companie internațională high-tech care derulează proiecte în domeniul apărării, securității și în domeniul civil în întreaga lume.

Prin subsidiarele sale din toată lumea, Elbit Systems produce sisteme în domeniul aerospațial, terestru, naval, precum sisteme de comandă-control, comunicaţii, computere, informaţii, supraveghere şi recunoaştere (C4ISR), avioane fără pilot, sisteme spațiale electro-optice, sisteme electro-optice avansate, Electronic Warfare (EW), SIGINT, sisteme de transmitere de date și comunicații, sisteme radio și cibernetice și muniții

De asemenea, compania își concentrează eforturile pe modernizarea platformelor actuale, dezvoltând noi tehnologii pentru apărare, securitate națională, aplicații civile, cât și pe furnizarea de servicii de suport, inclusiv training și sisteme de simulare.

Pentru mai multe informații puteți vizita https://elbitsystems.com/, sau să ne urmăriți pe canalele oficiale de TwitterFacebookYouTube sau LinkedIn.

Informatie de presa

Hermes 450 pare sa se incadreze in programul “Sistem UAS tactic-operativ clasa II“.

În cadrul acestui program se are în vedere înzestrarea cu șapte (7) sisteme UAS tactic-operative clasa II (UAS-TO), de același tip, care să îndeplinească cerințele aprobate, pentru dotarea structurilor din Armata României.

Sursa: DpA

Or mai ramane ceva sperante si pentru niste UAV-uri MALE sau asta e tot?

Both comments and pings are currently closed.

20 Responses to “Este Hermes 450 alesul?”

    • admin says:

      Pai sa dea cu subsemnatul odata, ca ni s-au lungit urechile asteptand.

  1. xv says:

    De la Elbit imi place si integrarea asta https://www.infodefensa.com/mundo/2020/10/28/noticia-elbit-suministrara-filipinas-carros-basados-ascod-gdels.html
    Cu jucarele de-alea si drone si hocus pocus ai cavalerie

  2. Ion Valcu says:

    Back it up a bit: “programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene – EW-C130”?
    EW? adica e vb de contramasuri / adaugare protectie Electronic Warfare, sau ne facem cu Hercules Growler edition si ne punem pe bruiat?

  3. Marius-Eugen Fenchea says:

    Sincer as merge pe Hermes 900 macar cateva bucati din ce stiu la Hermes 450 e mai greu sa integrezi si armament din cauza sarcinii utile. Parca suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine si dupa sa luam altele mai scumpe ca astea “ieftine” nu o sa corespunda.
    Acum sa vedem ca la noi totul este variabil in functie de cine castiga in USA si cum se stramba Macron si, si, si cum se supara nemtii etc.
    Pana la urma din cele puse de tine pe articolele mai vechi oricare din sisteme este destul de ok si corespunde cerintelor MApN-ului.
    Si cum stim ca MApN-ul nu este prea creativ sau inovativ ca sistem ci mult mai rigid in gandire.
    Deci…Elbit este ok-ish.

    • admin says:

      Mai conteaza si ce anume vrea autoritatea contractanta. Daca e intr-adevar vorba de contractul UAS clasa a II-a, atunci inseamna ca MApN cauta ceva mai mic decat MALE. Daca vom avea si MALE sau doar atat ne permitem, nu stiu.

  4. gsg9 says:

    Pai sa dea cu subsemnatul odata

    ca sa se dea de-a subsemnatelea tre sa scoata bistarii, uitatu’ e gratis si mai si socializeaza si poate mai primesc si o cafea si un fursec…

  5. stan says:

    nu,
    ii prea mica sa care armament si prea mare sa fie greu detectata
    dar na se fabrica loco deci…

  6. xv says:

    https://www.defenseromania.ro/romania-i-elbit-nu-au-demarat-negocierile-pentru-drone-ciuca-orice-producator-e-o-varianta_606195.html
    „În acest moment vă pot spune că orice producător de drone reprezintă o varianță. Aproape mereu când mergem în astfel de activități există momente în care industria de apărare a partenerilor pe care îi vizităm doresc să își expună produsele. Am participat la o activitate în care au fost expuse mai multe produse ale industriei de apărare israeliene.

    Discuții mai sus de acest nivel nu s-au desfășurat. Și nici nu s-ar fi putut pentru că toate aceste elemente se stabilesc la nivelul Direcției Generale de Armamente și tot ceea ce înseamnă procedură de achiziție pentru fiecare echipament în funcție de nevoile de dezvoltare a capabilităților se decid acolo”

    Deci si dronele rusesti si chinezesti sunt variante
    Lumea deja stie de unde vom cumpara
    Nici sa minta frumos nu stie, competenta politica are

  7. Ion Valcu says:

    “Nici sa minta frumos nu stie, competenta politica are”

    @xv. lasa-l sa se trezeasca din betie, sa se dreaga cu o zeama de varza ceva. altfel ne trezim cu un anunt nou si triumfalist ca am schimbat furnizorul de pneuri de LanceRe.

    dupa 1 an intreg, n-am mai auzit de vreo plata serioasa sau de vreo achizitie majora. NSM il punem deja la capitolul “marca banul, ca nu te cred”. iar IVECO nu stiu ce bani o fi primit sa-i dea bice la produs.

    Patriot, Piranha, Himars, caiace marine mai asteapta sa le soseasca anul cu Pluto micul benefic in conjunctie cu Luna Neagra.

  8. xv says:

    Ei n-au fost achizitii serioase de 1 an, au fost, tocmai au fost cumparate Dustere, sa aiba si secretarele si presa militara masini, ca ei sunt fani suv.

    sistem de ancorare pentru aerotransport;sistem de atelare combinat pentru tractarea de remorci militare;
    sistem de iluminare “black out” și de camuflare faruri.

    Laser, frate, remorca si camuflare faruri, zici ca e rover trimis pe Marte
    Erau standard la Aro din anii 70
    Compartiment pt trusa de machiaj ii lipseste, bine ca i-au pus troliu, o sa aiba mare nevoie

    https://www.defenseromania.ro/romania-va-achizi-iona-250-de-vehicule-dacia-duster-army_606196.html

  9. stan says:

    au ales 450 ca ii mai ieftin decat 900 si au promisiunea ca va fii produs in romania
    dar dupa mine conbinatia perfecta ar fii hermes 900 pt carat armamanet (dar ai nostri nu cred ca vor folosi dronele pt lovituri deci sa care dronele armament)+ orbiter 3 sau boeing scaneagle pentru cules informatii
    dar decat nimik ..
    si cred ca vor folosi 450 pt cules informati deasupra marii negre deci in varianta navala

  10. Raptor says:

    450 trebuia luat acum 10-15 ani ca sa fim in rand cu lumea buna.
    Englezii din cate stiu l-au retras si il faceau sub licenta, la fel cum il produc si francezii.
    Daca il vor achizitiona romanii si se va face in tara, sunt curios daca ii vom da o denumire noua asa cum au facut cei de mai sus sau vom pastra denumirea data de jidovi.

  11. Dan says:

    Pentru o armata combinată trebuie sa urmezi principiul jumătății.
    Ai un blindat de 60 tone, următorul va avea 30 tone,Apoi 15 ,8,4,2….
    Idem la calibru .ai 120mm, următorul va avea 60mm,apoi 30mm,15……
    Rușii urmează bine acest principiu. Au 125mm,apoi 57, 30 și 14,5mm
    Au tancul armata la 50 tone,apoi kurganets la 25 tone.

  12. stann says:

    admin incepe alta pagina la grafiti ca mi se incarca greu pagina
    ca eu nu am 30 de gb de ram ca alti
    daca tot nu vii cu noutati

  13. stann says:

    https://www.defenseromania.ro/rusia-ingrijorata-de-formarea-unei-noi-ordini-mondiale-care-atrage-lumea-intr-un-alt-razboi-rece_610953.html
    rusii sant ingrijorati de noua ordine mondiala care nui ia in seama pe ei
    tocmai ei care vor sa aduca saracie si mizeria la si mai multii oameni

  14. stann says:

    https://www.defenseromania.ro/haiti-cere-trupe-americane-pentru-a-securiza-punctele-strategice-dupa-asasinarea-presedintelui-jovenel-moise_611717.html
    si astia vor trupe americane
    si greci
    si ucraineni
    si altii
    si noi
    cand o sa se sature americani sa apere democratia
    sa vezi atunci artificii

  15. stann says:

    astia nus in stare sa faca munitie dapoi atunci drone sau altceva
    https://www.defenseromania.ro/cum-pierde-romarm-contracte-importante-mapn-avertizeaza-ca-exista-riscul-dependentei-de-companii-straine_611964.html
    eu zic sa cumpere de la privati romani sau sa privatizeze romarmu