E pur si muove, episodul 2

13-16 August Competitie roboti subacvatici - Sursa: BlackSeaROV.org

13-16 August Competitie roboti subacvatici – Sursa: BlackSeaROV.org

Vesti bune din domeniul UUV/ROV (underwater unmanned vehicle / remotely operated vehicle) : dupa succesul de anul trecut al primei editii a concursului de roboti subacvatici, rezervat echipelor de studenti din Romania, echipa X-Projects va organiza anul acesta o a doua editie, de aceasta data cu participare internationala.

Competitia se va desfasura in portul Tomis din Constanta, intre 13-16 August iar obiectivul este proiectarea si constructia unor roboti subacvatici capabili sa navigheze un traseu cu obstacole, sa inspecteze prin intermediul unor camere video obiective de pe fundul marii si sa aduca la suprafata mostre de sol si vietati marine. Detalii despre programul de desfasurare al competitiei si despre regulament, pe pagina dedicata BlackSeaROV.


Initiativa este cu atat mai laudabila cu cat vine din partea unei organizatii private desi poate mai mult sprijin din partea Guvernului in domeniul cercetarii nu ar strica.

Pentru cine poate fi prezent acolo ar fi ocazia de a-i cunoaste si a-i vedea la lucru pe posibilii viitori proiectanti ai robotilor subacvatici utilitari romanesti. Si, cu putin noroc, poate chiar ai robotilor vanatori de mine marine.

Despre echipa X-Projects, foarte pe scurt, mai trebuie spus ca au fost singura echipa din Europa inscrisa in editia 2012 a NASA Lunabotics Mining Competition. Mai multe detalii despre ei si proiectele la care au participat pana acum, pe pagina XProjects.

 

 

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “E pur si muove, episodul 2”

  1. […] despre oferta, avem perspective bune pentru viitor: dupa cum anuntam mai de mult aici, intre 13 si 16 August s-a desfasurat in portul Tomis competitia internationala “Black Sea […]