Idiotii

MiG-29 Sniper - Sursa: Wikipedia.org

MiG-29 Sniper – Sursa: Wikipedia.org

De ei urma sa depindem noi pentru intretinerea MiG-urilor 29?

Daca doriti sa jucati rolul unor idioti ai SUA si sa spuneti in continuare astfel de lucruri (legat de caracterul defensiv al scutului, n.r.), dar in acelasi timp credeti ca noi nu va vom lua ca tinta, inseamna ca aveti asteptari naive” Sursa: Hotnews

Ca o reparatie tarzie, se dovedeste ca au avut dreptate cei care au decis retragerea lor in favoarea unei solutii mai putin performante dar independente de un furnizor ostil.

PS. Am fi naivi daca am crede ca nu am fi oricum o tinta, cu scut sau fara.

PPS. Cu cat vom renunta mai repede la orice vestigie de tehnica sovietica, cu atat mai bine. Cat timp vom avea in dotare electronica fabricata de rusi sau echipamente a caror intretinere depinde de ei, sintem vulnerabili. Sezonul modernizarilor facute doar pentru mentinerea aparentelor s-a terminat.

Both comments and pings are currently closed.

4 Responses to “Idiotii”

  1. enzo says:

    Cea mai buna tehnica militara este cea produsa local, nu o fi cea mai performanta dar macar stii o treaba si nu apar piese in plus sau in minus.

    • admin says:

      Corect dar cum totusi nu se poate contrui totul in tara atunci macar furnizorul sa fie un aliat iar intretinerea sa fie localizata complet.

      Iar partea de electronica, unde se intampla toata “magia”, trebuie tinuta sub control strict. Deja cele mai multe sisteme folosesc componente COTS, ramanand “doar” de construit aplicatiile respective. Nu ca ar fi simplu de facut, cum nu avem experienta in domeniul asta, dar ar fi un inceput.

  2. whatever says:

    Parerea mea este ca cel mai bine este sa cumperi armament din mai multe tari, cum a facut pe vremuri india care avea in dotare avioana de lupta provenind de la diverse state: rusia, franta, marea britanie.
    Din pacate cand nu esti asa de mare ca India, nu-ti permiti asta, pentru ca trebuie sa dansezi cu “aliatii”.

    In schimb nu inteleg un lucru… de ce mai tinem “fiarele vechi” numite MIG-29? De ce nu le vindem unor tari care inca le-ar folosi? Parca Polonia, care se afla in aceeasi situatie, aduna de pe unde apuca ramasite de MIG-29 ca sa-si mentina flota “in aer”.

    • admin says:

      India isi permite in primul rand dpdv financiar sa faca treaba asta, putini altii pot face ceva similar, poate arabii cu put de petrol in curte. Si indienii incearca sa cumpere de fapt mai mult tehnologie asa ca stiu pe ce dau banii. Restul incearca sa rationalizeze dotarea pe cat se poate.
      Cat despre MiG-ul 29, cred ca ale noastre au ajuns in aceeasi stare cu ale moldovenilor, adica nimeni nu vrea sa mai cumpere celulele dupa ce au stat atat abandonate. Se mai pot valorifica motoarele (daca mai sint), unele piese de schimb si cam atat, la muzeu cu ele.