Extraordinar, episodul 28

Voiaj transatlantic fara consum de combustibil – incluzand energia necesara instalatiilor auxiliare?

Both comments and pings are currently closed.

11 Responses to “Extraordinar, episodul 28”

  1. nikk says:

    Cand un bosorog(68 de anisori) miliardar rus nu are ce face cu vreo 150-200 mil.$ isi comanda o inutilitate de peste 100 m cu care sa colinde oceanele impreuna cu 10 “amici”de hotii.ca fapt divers inutilitatea plutitoare papa vreo 83000 l de motorina in rezervoare.

    • seba says:

      La asta te referi ?

      • nikk says:

        Nu!in clipul tau este cea mai mare inutilitste din lume(143m).tot un rusnac proprietar dar mai pustiulica(45de anisori).parvenitii astia de “miliardari”est europeni care au copilarit in fata blocurilor comuniste, dupa ce ajung in varful mormanelor de $ furati se comporta ca niste idioti.totul cat mai mare,mai aurit si mai de prost gust.din pacate ptr. ei stilul si clasa nu pot fi cumparate.

  2. stelian says:

    Nush ce am in seara asta da-s cam grumpy. Smecheria asta cu traversatul Atlanticului fara sa scoata fum n-a facut-o si unul Columb acum vreo 500 de ani?
    Ma rog, unii spun ca si vikingii au reusit figura chiar cu mult timp inainte.

    • admin says:

      Columb avea si electricitate la bord?

    • bumblebee says:

      Da’ felinarele si bucataria de pe caravela nu scoteau fum?
      Astia macar gatesc pe inductie si ilumineaza cu led-uri. Eco frate!
      Problema nu e ca nu scoate fum a la Kuznetsov ci cat costa si pentru ce se duc banii astia. Cu 200M scoti R Moldova din criza.

  3. nicolae says:

    Intr-adevar, rusii se remarca drept unii dintre cei mai extravaganti proprietari de superyachturi. Insa, multumita banilor acestor domni, industria de profil europeana are o paine buna de mancat, si, tot pe banii lor, inoveaza.
    Perla are un precursor, pe numele lui Soimul Maltez: https://en.wikipedia.org/wiki/Maltese_Falcon_(yacht)

    Mai sunt si alte proiecte extravagante. Insa favoritul copilariei mele ramane Alcyone, o nava cu care am facut deja inconjurul planetei de mai multe ori… 🙂
    https://www.cousteau.org/english/more-vessels.php

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=wINMW21R_oE&w=560&h=315%5D

    La noi, comunistii au reusit sa puna complet pe butuci sailingul, desi aveam o oarescare traditie, inainte de WWII. Acum, o luam de la capat…

    Si inca ceva, toate aceste santiere care fac yachturi si super-yachturi (inclusiv Damen face asa ceva), pot trece foarte usor la productie militara. Plus ca inoveaza foarte mult pe banii altora, oameni bogati si extravaganti. E ceva ce intalnesti la turci, la italieni, francezi, nemti, britanici, chiar si polonezi. Multe din aceste proiecte pot fi convertite relativ usor la aplicatii militare (nu si Perla insa 🙂 ). Nu mai zic de Garda de Coasta si altele asemenea. La noi de-abia se fac primii pasi. Dar tot e bine, ca se fac, desi inca n-au calitatea si inovatia celor de afara.

  4. bumblebee says:

    Realizarea tehnica este de exceptie dar faptul ca este doar un moft al unui miliardar ruznac care a uitat deja cum a furat primii bani o face aproape inutila. Nu demonstreaza decat ca daca bagi suficienti bani poti sa realizezi minuni tehnice comparativ cu “productia de serie”. Daca faceau de exemplu un petrolier sau cargou cu panze si panouri solare si fara strop de consum de combustibil fosil sau radioactiv mai ziceam si eu UAU, asa nu pot spune decat NO SI CE?

  5. dany says:

    Taman bine pus articolu’ sa mai marcheze unii niscai puncte in lupta impotriva ciolovecilor…

    Asa pe romaneste…
    -Daca a facut ditamai ragalia care totusi pluteste avand incorporata tehnologie de ultima ora (dupa cum ziceti voi ca eu nu ma pricep la bampoare*) nu e bine…O aruncati pe aia “banii statului rus” da’ nu va ganditi ca daca nu fura asta si inca fo’ cateva sute de miliardari acum Rusia era mai bogata cu vreo 500 MILIARDE $/€ , bani cu care isi dota armata mai ceva ca in razboiu ‘ cu klingonienii, si INEVITABIL Romania era una din primele victime… Asa ca raul lor spre binele nostru… Dar nah …. cine sa gandeasca… La mai multi miliardari in $/€ iti doresc Rusia si toti sa si faca un amarat de cuib pe la Monte Carlo…

    -Daca investea bănetu’ ala in droguri/ prostitutie /crima organiza iar nu era bine…

    Fetelor, sa fim intelesi, o Rusie slaba financiar cu cat mai multi miliardari care isi toaca banii prin Vest este de preferat unei noi URSS pe steroizi in care sa intre banetu’ si sa nu mai stie nimeni ce se intimpla cu acel bănet sau mai rau sa ajunga in bugetul armatei ruse…

    Daca Putin reuseste sa stopeze hemoragia financiara dand startul unei URSS pe steroizi mai ceva decat regimul lui Stalin va anunt ca mai mult de juma’ de planeta a belit belengheru’ … pe romaneste !

    Deci fetelor?