Gryphon ii va bantui din nou pe rusi

Gryphon -Sursa: Master Sgt. Paul N. Hayashi, dodmedia.osd.mil via Wikipedia.org

Gryphon – Sursa: Master Sgt. Paul N. Hayashi, dodmedia.osd.mil via Wikipedia.org

A durat ceva dar SUA se pregateste sa dea replica rusilor care au incalcat tratatul INF prin testarea si, se pare, introducerea in dotare a unor rachete de croaziera cu raza intermediara, lansate de la sol.

Solutia americana este simetrica, prin initierea unui program de cercetare pentru o noua racheta de croaziera lansata de la sol cu raza medie, urmasa a BGM-109G Gryphon. Tomahawk-ul lansat de la sol a fost de altfel, alaturi de rachetele balistice Pershing II, unul din motivele pentru care sovieticii au fost fortati sa semneze tratatul INF ce prevedea distrugerea rachetelor lansate de la sol cu raza de actiune intre 500 si 5.500 de km. Daca efectul noii rachete asupra Rusiei va fi acelasi ca al Gryphonului asupra sovieticilor, ramane de vazut.

Daca rusii nu vor ceda, atunci americanii vor trebui sa ridice miza, sa denunte tratatul INF si sa instaleze rachetele in Europa.

Ar fi deci momentul sa studiem istoria desfasurarii Gryphon in Europa, lucrurile se pot intampla din nou exact la fel.

a192610
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Gryphon ii va bantui din nou pe rusi”

  1. Raptor says:

    Cu atatia hipsteri, ecologisti, pacifisti, persoane antisistem si alte asemenea aratari in europa (din pacate ne-au prins si pe noi aceste curente odata cu globalizarea) e greu sa mai aduci asemenea arme pe vechiul continent avand in vedere cat de greu le-a fost in trecut cu o opozitie a populatiei mult mai scazuta.

    Aici avem oameni care protesteaza impotriva instalarii de catre americani a unui sistem defensiv menit sa protejeze acea populatie

Leave a Reply