Mista’arvim

Sursa: REUTERS/Mohamad Torokman

Sursa: REUTERS/Mohamad Torokman

Infiltrarea unor agenti civili printre protestatari nu e o idee noua insa israelienii o duc la extrem. Posibil sa fie si un efect al gradului ridicat de violenta a ciocnirilor cu palestinienii.

Mista’arvim sint grupuri de “operatori” atasati mai multor unitati cu atributii in contraterorism sau ordine publica si au ca misiune infiltrarea in randul arabilor pentru colectarea de informatii si eventual arestarea suspectilor. Pentru a se integra mai bine in grupul tinta, Mista’arvim nu se bazeaza doar pe deghizare ci sint capabili sa vorbeasca dialectul arab local si sa urmeze obiceiurile palestiniene. Primesc un antrenament aparte fata de unitatile regulate, cu accent mai mare pus pe lupta corp la corp.

Modul de operare in cazul unor demonstratii violente este de asemenea interesant si le da sansa reporterilor sa surprinda imagini spectaculoase, asa cum e si cea alaturata.

Asa cum se poate vedea si din cele trei clipuri urmatoare, ce surprind aceeasi actiune din unghiuri diferite, Mista’arvim se pozitioneaza in grupul demonstrantilor in spatele liniei de “datatori cu piatra”, ii placheaza pe principalii instigatori si risipesc restul demonstrantilor cu focuri de arma, asteptand interventia “uniformelor”.

Plus momentul in care palestinianul este impuscat in picior, cel mai probabil cu munitie neletala dar totusi…

 

In Decembrie 2017 a avut loc cea mai recenta asemenea operatiune de unde si un numar de imagini care arata de aproape actiunea. Filmul de ansamblu poate fi vazut aici.

O versiune din mijlocul evenimentelor:

 

Si pozele de aproape:

Sursa: dailymail.co.uk

Sursa: EPA via dailymail.co.uk

 

 

 

 

Sursa: ABBAS MOMANI/AFP/Getty Images

Sursa: ABBAS MOMANI/AFP/Getty Images

 

Sursa: AP via dailymail.co.uk

Sursa: AP via dailymail.co.uk

 

Sursa: EPA via dailymail.co.uk

Sursa: EPA via dailymail.co.uk

 

Frumoasa fixare. Ar fi interesant de aflat semnificatia marcajelor colorate de pe perfectiunile de plastic.

Revelatia saptamanii: daca avem jandarmi care se infiltreaza in randul demonstrantilor, cat va mai dura pana cand vom avea si demonstranti infiltrati in randul jandarmilor?

Whoa

Whoa

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

16 Responses to “Mista’arvim”

 1. mihais says:

  Sa inteleg ca au mai cetit si altii cartea astuia https://www.amazon.com/Brotherhood-Warriors-Behind-Commando-Counterterrorism/dp/0061236160 🙂

  Despre infiltrati,iordanienii au aproape sigur capacitatea asta.Palestinienii putin probabil,iar restul harapilor sunt luptatori cu gura impotriva Israelului.Hezbollah si Al Quds is o necunoscuta,intrucat astia tin la secretul militar,dar daca ar fi sa speculez as inclina PRO.Daar,astia nu au nevoie de asa o chestie elaborata,cum ar fi imitatul mersului matusii Rashela de pe strada Ben Gurion din Haifa.

  Pe plaiurile noastre treaba e simpla.Nu e nevoie sa se infiltreze nimeni.#jandarmiisuntcunoi

 2. dany says:

  Model aplicat (instigare la violenta, distrugeri etc fara arestarea liderilor ) si in R Moldova oarecum recent dar de data asta baietii apartineau de GRU/FSB si SIS

  TM ’89…

 3. mihaid says:

  la cate picioare in gura a luat ala, impuscatu in picior mi se pare cea mai mica problema a lui.

 4. Ilie says:

  La aia inca n-au ajuns termeni precum “police brutality” s-altele?

 5. mihais says:

  In filmul nr 3,la 1:16- 1:28 a se observa militarul cu flinta de .22 Asta e o chestie naspa.Se foloseste la tras in genunchii palestinienilor mai veseli,cand is camere mai putine prin preajma.

  Israelienii nu folosesc tactici propriu-zise de politie.La ei totul e militarizat.YAMAM a avut stagii de pregatire cu ai nostri,dar ce predau ei e de o violenta extrema,care ar fi contraproductiva la noi.

  In ce masura e utila la ei,imi e greu sa ma pronunt,dar nu sunt semne ca se calmeaza lucrurile.Pe de alta parte,arabii ar cataloga abtinerea drept slabiciune.

  Ce nu e ok si acceptabil e lovirea celor cazuti si imobilizati de catre pifani.E normal la bataie ,in stres sa ai reactii de razbunare,dar tradeaza fie o lipsa de disciplina,fie o comanda miserupista. Talibanii erau deja rezolvati de speciali.Parasutistii is doar figuranti.

 6. solo.13mmfmj says:

  Interesant ar fi de stiut ce rude au jandarmi aia.Ca sa se poata discuta cu ele.

 7. offset says:

  sunt curios ce o sa se intample cand palestinienii or sa aiba si ei arme de foc tinute in sus

  “Revelatia saptamanii: daca avem jandarmi care se infiltreaza in randul demonstrantilor, cat va mai dura pana cand vom avea si demonstranti infiltrati in randul jandarmilor?”

  la cum merg treburile in ministeru ala de=i condus de aia ce s-a lovit la cap iesind de supt birou, nu cred ca mult timp. vorbeam cu un tip mai demult ce era undercover cica, de la jandarmerie, despre una-alta, si imi zicea fucked-up-at ca tre sa puna benzina din buzunaru’ propriu si personal ca sa fuga pe coclauri dupa hotzii de lemne. cate or mai fi dinastea… oricum, cica ala de e propus sa il inlocuiasca pe actualul sef al politiei romane apare in videoclipu asta:

  https://www.youtube.com/watch?v=r2Od5No4fFo in planul din mijloc. amu’ nus’ ce sa zic ca nu-s de meserie, da’ parca prea sta linistit.

 8. barny says:

  si noi avem “echipe” genu..numa ca nu prea functioneste ..

  https://www.youtube.com/watch?v=h4Qlg6mcrHI

  Mi se pare un over kill ce fac evreii cu niste copii care arunca pietre

 9. Craciun Ioan says:

  Din nenorocire noi avem agenții speciali…POMOHACI1, POMOHACI2, …..UNDE SE INFILTREAZĂ?????

 10. enzo says:

  Stirile zilei:
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/raport-cum-s-a-folosit-rusia-de-preotii-romani-857930
  Rusii aveau asa ceva inca de pe vremea URSS, cred ca au fost pionieri in domeniu doar ca nu o faceau ca lupta anti-insurgenta ci pro-insurgenta :)).

  • enzo says:

   Dupa cateva saparuti aditionale se pare ca afirmatia cu popii folositi de Moscova vine de la Base. O fi adevarat? o fi fals? 🙂

   • dany says:

    O fi blonda, o fi schioapa de un dinte…

    Toate marile puteri au folosit sub o forma sau alta credinta si purtatorii de cuvant, in cazul nostru popii…

    Uite ca sa dau 2 exemple intalnite pe coclaurile europene:
    -orasul X, cursuri gratuite de limba Y… la finalul primelor 2 ore acei “minunati” profesori au sfarsit cu credinta in …, ar fi bine sa…, stiti biserica noastra ar putea face pentru dumneavoastra …Si uite asa mi a trecut pofta de limba Y…Biserica aia nu era nici catolica nici ortodoxa…

    -Coclaurile romanesti de asta data: individ pe la 50 de ani, 12 copii (are o iepuroaica de nevasta), nu a muncit o zi in viata lui (nici nevasta), primeste ajutor de la Biserica XXL pentru cresterea acelor copii, hrana/haine. Nu va imaginati ca este cumva biserica ortodoxa romana cea care ofera ajutor…Individul are 8 clase si alea vai mama lui, nevasta are 9 clase… Usor de imaginat cam ce viitor vor avea acei copii, dar mai important este faptul ca biserica respectiva a mai castigat inca vreo 12 adepti care probabil vor adopta “metoda” tatalui…

    Cat despre amestecul rusesc in problemele interne romanesti, astea sunt de notorietate, o baga p’aia cu credinta stramoseasca si popii la inaintare si deja au rezolvat juma de problema … Ceea ce este mai grav este faptul ca au o masa mare de idioti care pot fi manipulati in fel si chip… Pai cand defileaza cu moastele este de ajuns sa strige 10 enoriasi “Jos Cutarescu” si se aprind spiritele…Este de ajuns sa toace popa in biserica “Prea iubitul nostru Teodosie, prea cucernicul Ponta, preacuratul nostru Dragnea” si deja juma din voturi se duc la PSD… Si cel mai grav lucru este insasi faptul ca statul roman prin educatia lipsa ofera un ajutor consistent taman inamicilor sai traditionali…

Leave a Reply