PatriotFest 2018

Pentru prima dată în România instituții din domeniul securității naționale lansează un concurs național de inovare având ca obiectiv o mai bună pregătire a securității naționale pentru provocările viitoare prin atragerea resurselor de inovare românești: PatriotFest.

Concursul național PatriotFest este organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP în parteneriat cu asociația New Strategy Center. Inovatorii români, din țară și din străinătate, sunt invitați să-și prezinte inovațiile sub formă de prototipuri funcționale în următoarele domenii:

Agilitatea cunoașterii
Optimizarea performanței umane
Siguranța pericolului
Creativitate pentru securitate

Vor fi apreciate în mod deosebit acele prototipuri funcționale care prezintă potențial de utilizare în activitățile specifice domeniului securității naționale.

Sursa: patriotfest.ro

Wait, what? “Siguranța pericolului”? Nici nu stiam ca exista asa ceva, pericolul se simte cumva in nesiguranta?

E dovada ca nu orice alaturare de doua cuvinte din dex are sens in lb. romana. Cu atatia experti in comunicare din partea organizatorilor te-ai fi asteptat la ceva mai sugestiv, nu e clar ce vor intelege potentialii inventatori din asta:

Siguranța pericolului trebuie înțeleasă drept capacitatea unui sistem de a limita incertitudinea în scopul prevenirii și/sau combaterii posibilității de a suferi prejudicii și/sau pierderi ca urmare a perturbaţiilor, disfuncţionalităţilor şi ameninţărilor care pot afecta securitatea națională.

Vor fi apreciate soluțiile inovatoare care permit detectarea și anticiparea timpurie a pericolului, managementul riscului și creșterea rezilienței în condiții accentuate de asimetrie a pericolelor și amenințărilor.

Sursa: patriotfest.ro

Sper ca e clar acum care sint asteptarile si nu trebuie sa repet.

Mai trebuie notat ceva interesant la sectiunea Radio Erevan (Intrebari&Raspunsuri):

Se folosesc fonduri publice?

Nu. Toate costurile privind fondul de premiere, promovarea și organizarea PatriotFest vor fi suportate prin sponsorizări private. Există mai mulți parteneri media care au decis să susțină gratuit concursul PatriotFest.

Partenerii media respectivi sint destul de timizi si nu apar inca pe pagina. Era interesant sa-i cunoastem dupa nume, avand in vedere alinierea instelata din 2017. Sa nu uit, avand in vedere ca a existat si o editie precedenta, e greu de justificat afirmatia de deschidere despre editia curenta “Pentru prima dată în România instituții din domeniul securității naționale lansează…

In restul totul e ok desi motto-ul “Inovez pentru Romania” ar fi sunat mai cinstit “Inovez pentru bani” dar or fi zis ca asa da mai bine. Pana cand nu intelegem ca inventatorii inoveaza in primul rand pentru ei, familia lor, nepoti, cumnati, verisori primari si mai de departe si abia la sfarsitul listei pentru neam si Patrie, nu se va misca mare lucru in inventica romaneasca. Incurajari de genul asta nu prea mai tin de foame nici in Maica Rusie. Dar era o vorba mai pe la inceputul anilor ’90: “cine-a studiat la rusi…”

#inovati_inovati_inovati

 

Both comments and pings are currently closed.

9 Responses to “PatriotFest 2018”

  1. dany says:

    Daca ma apuc sa zic CU SUBIECT SI PREDICAT cateva chestiuni sigur nu vor suporta lumina zilei… O sa ti trimit in privat (cand am timp!) oarece constatari direct din Sala de marmură…

  2. offset says:

    pai e clar, s-au inspirat din viatza tumultoasa a metreselor ce conduc Romania. probabil, cineva, undeva, e tare invidioasa!

    Pai cine are mersu’ agil pe CULuaru’ puteri? pai si potz sa mergi asa, agil de capu’ tau pe oriunde? tre sa cunosti, tati! si pe CULuarele alea ale puteri care este, cu tenebrele aferente, nu-i mai bine sa sti ca te asteapta o mustatza stra-lucitoare, linistitoare, care sa=ti confere sigurantza care este? cu toate pericolele? daca iti uiti chilotzii pe undeva? Doamne fereste si apara-ne de aia rai!!! Ca Dujmani sunt.

    Si sa nu mai zic, daca scuipa vreunu’ in mancare la bufet?

    in 2019 va fi tematiCA CA cum sa “Moara Dujmani”

    #valoarea_mea

    primavara e pe duca, dar:

    #ghioceii_isi_itesc_plapand_capsorul_de_suPt_stratul_de_omat

  3. offset says:

    si ca tot ne dam cu parerea despre alaturari fericite sau mai putin fericite, iaca ce spune Cristian Badilita, doctor în istoria creștinismului antic al Universității Sorbona și specialist în literatura patristică greacă și latină, care arată că celebrul motto al SRI ”Patria a priori” este un non sens în limba latină, fiind tradus greșit. Practic, cei de la SRI au cheltuit milioane de euro pentru a-și inscripționa toate obiectele din arsenal cu un motto tradus greșit.
    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    “Patria înainte de toate” se spune, în latină, ”Patria ante omnia”, în niciun caz ”Patria a priori”, formula de un tembelism hilar (și care nu exista decât în “latina” SRI).

    ”A priori” este o expresie din filozofia cunoașterii, inventată în epoca modernă și folosită de Kant, de pildă, pentru a denumi cunoașterea independentă de experiența sensibilă (e cunoașterea-presupunere).

    Cunoașterea bazată pe experiență este ”a posteriori”.

    Aceste doua expresii, strict filozofice, nu au nicio legatură cu deviza dorită de SRI.

    ”Patria a priori” înseamna exact “Patria înainte de a experimenta ceva”. Asta doriți să spuneți?

    Dacă da, atunci e spus adânc, foarte adânc.
    /////////////////////////////////////////////////

    #boje_moi

    • gsg9 says:

      probabil “Patria prin deductzie” ca de experimentat o experimentam noi 😀 😀 😀

      semidoctzii specialisti in “informari” pe care daca le citeste totusi careva oricum nu le ia nimeni in seama loveste din nou hanca odata

      altfel rezultatele muncii lor se vad cu ochiul liber la tot pasul iara rezultatele sie se vad in RM

      noroc ca se pensioneaza pe la 40 pe bani buni dupa atata munca ntelectuala

      • dany says:

        Bre la matale acolo la irlandeze nu s a auzit ca azi e ziua sfanta de 1 Mai? Microsoftu’ nu sarbatoreste muncili*?
        Vaz ca nu te lasi de munca pana NUTZI dau astia interdictie pe plaiurile mioritice…Deja au pus astia cu Visage Cloud geana pe tine si tot nu te lasi…
        Baga si matale un Haptic Interface ca sa mai simtzi virtual pulsu’ la popor nu doar astia cu ochi albastri … poate apare si pe ecran pulsu’ poporului nu doar al guvernantilor
        Si proiecte au fost 37 nu 38 cum viseaza expertzii de la newstrategycenter, chestie anuntzata cu surle si trambitze chiar de organizatori in Sala de Marmura… Dar nah e greu sa numeri ouale de supt* clotza cu abacul defect…

        PS Lumea din targ zice ca un puradel din ala mic al lui NUTZIca ar avea ochii tai :). Sa te vaz cum bagi ore suplimentare la Microsoft sa platesti pensia alimentara puradelului. Io am inteles ca au fost doi dar se pare ca scapi ieftin cu pensie doar pt unu…

  4. Alex says:

    Chestie inpirata de la un program sustinut de Air Force Association numit Cyberpatriot.

    https://www.uscyberpatriot.org/

    • admin says:

      Asta pare foarte axat pe cybersecurity si participantii sa fie elevi, PatriHotul nostru pare mai degraba deschis la orice inventie a oamenilor muncii. Nu m-ar deranja sa-l copieze exact cum e.

    • dany says:

      Foarte interesant cum vrei sa pui semnul = intre ce se intimpla in State si o gaselnitza clocita in namolu’ de Salcia stiut fiind ca dejectiile porcine stimuleaza anumite zone ale creierului si rezulta anumite confesiuni cu subiect si predicat…

  5. offset says:

    uite, o sugestie pe cibersecuriti, “Don’t burn za claud, za claud uill burn iu bac”

    https://www.express.co.uk/news/uk/954504/Jewish-Lag-BaOmer-celebration-Stamford-Hill-London-several-injured-explosion

    https://twitter.com/twitter/statuses/991823662381764613

    #laaaai_laai_la_la_laaaaaaa_…