Barak-8 aproape de instalarea la bordul navelor

Deocamdata luna aceasta au fost efectuate cu succes teste cu lansare de la sol.

 

De remarcat:
1. E vorba de versiunea cu raza medie de actiune
2. Racheta e lansata intr-un mod similar SM/ESSM/Aster (hot launch) fata de sistemele rusesti sau viitorul CAMM britanic (cold launch), cu toate implicatiile pe care metoda asta le are in privinta lansatoarelor
3. Desi nu s-au dat publicitatii detalii foarte clare asupra testului si nu se stie exact distanta la care tinta a fost interceptata, momentele finale par sa confirme existenta motorului dublu-impuls

Both comments and pings are currently closed.

4 Responses to “Barak-8 aproape de instalarea la bordul navelor”

  1. Cezar says:

    Avand in vedere ca recent s-a anuntat intrarea in modernizare a celor 2 fregate englezesti, avand vehiculata suma de 250 milioane de euro per 2 bucati, exista posibilitatea ca ecest sistem sa fie instalat pe ele…sau macar sa fie luat in calcul? DPDV tehnic, vorbesc! Cat despre bani, sunt suficienti pentru o modernizare si echipare/operationalizare completa, sau sunt tot de carpeala? Despre Delfin inca nu s-a spus nimic, desi cred ca in mod normal el trebuia sa intre la pachet cu cele 2 nave, dat fiind ca tot sta degeaba la cheu. Sau mai simplu, cam care ar fii oportunitatea ideala pentru modernizarea fregatelor si al Delfinului? Raport calitate-pret-posibilitati de finanatare si cat se poate face in tara sau cine sa vina aici sa ne ajute ca sa facem lucrul la noi? MS….astept raspuns! 🙂

    • admin says:

      Barak-8 pare sa fi castigat si alte contracte, in afara Israelului si Indiei: “At the same time, he said IAI and its team of subcontractors are already supplying the system to “a number of customers” whom he declined to identify beyond flagship users here and in New Delhi.Sursa Probabil se refera la azeri, care sint insa interesati mai mult de versiunea terestra. Pentru a vedea cum se poate integra Barak-8 pe nave care nu au fost prevazute pentru VLS, va trebui asteptat un alt client.

      Ce inseamna “o modernizare si echipare/operationalizare completa”? Pana nu se stie echiparea la care se gandeste MApN-ul, nu ai cum sa evaluezi cat e bugetul necesar. Ei decid ce inseamna echipare completa.

      Initial se vorbea de o singura fregata (pentru inceput) si un contract multi-anual deci nu e clar daca suma despre care se vorbeste acum acopera doar o parte din proiect, pentru una sau ambele fregate. Daca e vorba de ambele fregate si e suma totala, nu vad ce s-ar putea cumpara de banii aia. Cel mai probabil vor trebui reduse foarte mult asteptarile. Daca e vorba doar de o parte din suma totala atunci evident se poate orice.

      Raportul calitate/pret al unei asemenea modernizari se poate extrapola prin analogie cu alte programe similare. Daca insa finantarea nu este similara, exercitiul e cam degeaba.

      • Cezar says:

        Haide sa reformulez:
        -Ce se poate face de 250 milioane de euro, atat cat au zis ca aloca ei anul viitor pentru modernizarea fregatelor? Si cat ar mai trebui cheltuit pentru Delfin ca sa-si indeplineasca 100% capabilitatile……adica combat ready…full option, nu peticit pentru misiuni de antrenament si altele?

        • admin says:

          Asta ar fi o discutie interesanta, s-ar putea face o comparatie cu ce au platit altii pentru modernizari similare si estimat cam ce se poate cumpara de o asemenea suma. Ramane un subiect pentru viitor.