Best Korea da Mig-ul cu fundul de pamant

Cei mai buni dintre coreeni au vrut sa aiba si ei spectacole aeriene, cum au auzit ca au altii – ca de vazut n-au voie sa vada. Luna trecuta a avut loc premiera mult asteptata, insa cu ghinion pentru unul din pilotii MiG-urilor 21 care a executat o aterizare mai dura si a atins pista cu fuselajul posterior.


Cel mai probabil e vorba de unul dintre cei mai buni piloti dintre cei mai buni coreeni insa eroarea s-ar putea sa-l coste scump, intr-un regim care nu e cunoscut pentru toleranta la orice fel de greseala care afecteaza imaginea regimului, mai ales in plan extern. Trebuie mentionat ca spectacolul a fost urmarit exclusiv de straini, localnicii avand intrarea interzisa.

Greselile sint omenesti dar in cazul asta ar putea fi vorba de o lipsa de antrenament iar daca asta s-a intamplat unui pilot selectionat cu grija, nu e greu de imaginat nivelul celorlalti.

Greu de crezut ca in anii ’80 Coreea de Nord era modelul urmat de Romania, tinta aproape atinsa la sfarsitul deceniului. Slaba pregatire a pilotilor nord-coreeni e doar inca o piesa intr-o paralela inspaimantatoare.

Both comments and pings are currently closed.

7 Responses to “Best Korea da Mig-ul cu fundul de pamant”

  1. dragos says:

    demn de remarcat ca avionul nu a patit ceva.nici macar deriva ventrala indoita.bine se zicea candva:marfa lui ivan facuta din dalta si din ciocan.dar cred ca,probabil,intentia a fost sa faca o aterizare foarte scurta.oricum incredibila stabilitatea avionului pe pista dupa impact.in comparatie f-16-urile cam”dansau” pe pista la borcea desi au venit la aterizare luuuung,lung de tot.

    • admin says:

      Faptul ca nu a avut avarii vizibile nu inseamna ca structura nu a fost afectata cu fisuri ce se vor gasi la o examinare mai atenta. Nu trebuie uitat ca e un avion din anii ’50 si atunci mai toate, chiar si cele din Vest, erau proiectate cam in acelasi mod. Fata de un aparat modern gen F-16, greutatea in plus de pe MiG duce la scaderea performantelor acolo unde conteaza, adica in aer.

  2. Marius says:

    Pilotul respectiv e mort probabil si comandantii lui, familia in cel mai bun caz la “reeducare”, “Lil’ Kim” nu accepta chestiuni de genul asta.

  3. gsg9 says:

    probabil ca zboara si aia o juma de ora la 6-12 luni, anyway pilotul filmat cand il omoara cu tunul si filmul prezentat la toata lumea din fortzele aeriene sa vaza personalul navigant ce se intampla cu tradatorii care au intinat imaginea partidului.

    si tot neamul lui pana la a 70’a spitza probabil sunt acum prin lagare de reeducare mancand iarba, traiasca grasunelul iubit si branzica lui…cheese Gromit

  4. Cezar says:

    Nu prea e nimic de ras vis a vis de Coreea de Nord. Doar drame si jale acolo. Iadul pe pamant!